Oldal kiválasztása

Ming-Tao Teng: Taoista történet – Mesterek, életek, tanítások | könyv

A Taoista történet egy regényes igaz történet: Kuan Szajhung, a taoista aszkéta fiatalkori önképzését, igencsak érdekes életét eleveníti fel. A cselekmény az 1920-as években kezdődik Kínában, Senhszi tartományban. A koraérett arisztokrata gyermek kilenc évesen kezdi meg taoista tanulmányait a belső alkímia, gyógynövénytan, az életerőt adó meditációs eljárások, a test energiaközpontjainak felébresztése, a qigong és légzésgyakorlatok, a Luohanok titkai, a zene, a költészet és a Tao-te-Ching tanulmányozása terén. Ennyire mélyen és tisztán kívülállók számára még sosem tárták fel a réges-régi hagyományokat. A Taoista történet a tapasztalatokban gazdag életút révén izgalmas szellemi fejlõdés folyamatát tárja elénk.

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Ming-Tao Teng: Taoista történet – Mesterek, életek, tanítások

A fiatal Kuan Szajhung kitart tanulmányai mellett, dacolva szülei ellenkezésével és a háború előtti társadalmi nehézségekkel, sőt a háborúval is. Kitartóan halad tovább: a Tao nem könnyű út Szajhung számára, a Taoista történet részletes, átfogó képet ad azokról a szellemi erőfeszítésekről és fizikai-értelmi megpróbáltatásokról, amelyeket ez az út megkövetel. A szerzetes története révén bepillantást nyerünk a Hua-hegységbeli kolostor falai közé, amely úgy ismeretes, mint legendák és mítoszok helye, melynek lakói különösek és hatalmasak.


Egy fiatal taoista szerzetes tanulmányai

Itt tanul Szajhung Nagymesterének irányítása alatt; a kolostori rend szigorú. A konfliktusok sem állnak távol tőle. Hirtelen elhatározással, ellenkezve a mesterével, elhagyja a kolostort, hogy két évig a Kínai-Japán háborúban harcoljon. Majd visszatér a tanulmányaihoz, a történetben talán legérdekesebb, lenyűgöző, valódi tapasztalataihoz. Három éven keresztül egy földalatti labirintusban él, hogy a taoizmus olyan belső titkait tanulmányozhassa, mint az asztrális utazás, látomások megfejtése, a megvilágosodás mélyebb értelmének felderítése, a reinkarnáció kötöttségeiből való felszabadulás és a halhatatlanság elérése. Közben szellemekkel, démonokkal is találkozik, és folyamatosan küzdenie kell saját gyengeségei ellen. Tapasztalatai révén beérkezik egy új világba, amelyben tudássá válik az ismeret, és megtudja, hogy igazából mit is jelent taoistának lenni. Egy taoista mester árnyalt arcképén túl erős sodrású történetet kapunk az emberről, aki változatos, kalandos élete során bejárja a világot, és képet kapunk arról a pontról, ahol az időtlenség és a belső én találkozik.


A könyv és a szerző

Szajhung történetét későbbi tanítványa, Deng Ming Dao mondja el. A könyv a mester és tanítvány együttműködésének eredménye. A Taoista történet megkapó érzékletességgel ábrázolja a tehetséges és bölcs ember jellemét, akinek élettörténete nemcsak izgalmas és tanulságos, hanem általa egy más korral, tájakkal és valóságokkal is meg ismerkedhetünk. A könyv szerzője, Deng Ming Dao (pinyin átírással, magyarosan Teng Ming-Tao) harcművészetet és taoizmust tanult mesterétől, emellett író és képzőművész is: remek fametszeteket és vízfestményeket készít. Munkái kiállításra kerültek a Brooklyn Múzeumban és az Oakland Múzeumban.

 

Kövessen minket facebookon vagy youtube csatornánkon!

Szemezgessen életvezetéssel, egészséggel, testedzéssel kapcsolatos cikkeinkből!

További információk

Állapot

Antikvár könyv, Új

Szerző

Teng, Ming-Tao