Oldal kiválasztása

Shou-Yu Liang és Wen-Ching Wu: 24 és 48 lépéses Taijiquan | könyv

A Taijiquan (tai chi chuan) az egészségmegőrzés és harcművészetek legmagasabb szintje. E művészet megismeréséhez nem mindennapi kézikönyvet kap kezébe az Olvasó. A könyv társszerzője Shou-Yu Liang, az egyik legmagasabb fokozatú kínai mester. Érthető és alapos bevezetést kapunk a 24, illetve a 48 lépéses formagyakorlathoz, a légzéshez, a tudat irányításához, a test elrendezéséhez valamint a qi (chi, életerő) fejlesztéséhez.

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Leírás

Shou-Yu Liang és Wen-Ching Wu: 24 és 48 lépéses Taijiquan


A Taijiquan elméleti alapjai

A kínai művészetekhez és tudományágakhoz hasonlóan a Taijiquan fejlődésének is a kínai kultúra egésze a gyökere. A kínaiak a világegyetemet nem különálló létezők halmazának tekintik, hanem egyetlen szervezetnek, melyben minden rezonál minden mással, hogy egyensúlyt és összhangot találjon. Kisebb léptékben az emberi testre is alkalmazzuk ezt a nézőpontot. A világegyetem tanulmányozása tehát hozzásegít saját kis univerzumunk, az emberi test megértéséhez. És megfordítva: kis méretű univerzumunk tanulmányozása révén belátást nyerünk a kozmosz működésébe. A könyv röviden áttekinti a világegyetemre vonatkozó yin-yang és öt elem elméletet, valamint az energiáról (qi / chi) alkotott elgondolást. Továbbá azt, hogyan alkalmazható mindez az emberi testre.


A Taijiquan formagyakorlatainak egységesítése

A Taijiquanban öt hagyományos kínai stílus van: Chen, Yang, Wu, W’u, valamint Sun, de a legnépszerűbb a Yang stílus. A Yang stílusú Taijiból további elágazások jöttek létre. A többi stílusnál is ugyanez a helyzet: Kína tájegységeitől függően mindegyiket máshogy gyakorolják, mások a jellegzetességei. A fejlődés irányaitól függően különböző Taijiquan formákat alkottak.

Az 1950-es évek során a Kínai Atlétikai Bizottság csoportot szervezett az egyszerűsített, huszonnégy testhelyzetből álló formagyakorlat összeállítására, amely a Yang stílusú Taijiquanen alapul. Ennek az új, egyszerűsített Taijinak a mozdulatait könnyen meg lehet tanulni, a mozdulatok pontosak és sztenderdizáltak, ezért szabványosított Taijiquannek is nevezik. A huszonnégyes egyszerű Taiji forma nagy népszerűségnek örvend. Ezt a formagyakorlatot egyszerű és könnyű megtanulni, különböző korú férfiak és nők számára is megfelelő. Szilárd alapot teremt a többi Taiji stílus további tanulmányozásához is. A forma minden egyes mozdulatának megértése érdekében a könyv bemutatja azok harci alkalmazását is. Ez az első könyv, amely bemutatja a közönség számára a huszonnégy testhelyzet harci alkalmazásait.

Az 1970-es évek folyamán állította össze a Kínai Atlétikai Bizottság a negyvennyolc mozdulatból álló Taijiquant, amely ötvözi a Yang, a Wu, valamint a Chen stílus jellegzetességeit. Ez lehetővé teszi a gyakorló számára, hogy megízlelje a három stílus változatosságát. A huszonnégyes forma megtanulása és gyakorlása után a negyvennyolcas forma a Taiji-érzés új dimenzióját tárja föl, mélyebb érdeklődést és megértést ébresztve.


Gyakorlati útmutató és harci alkalmazások

Fedezze föl a Taijiquan egészségre gyakorolt kedvező hatásait! Tanulja meg mindegyik mozdulat harci alkalmazását – ez teszi élővé és eredetivé a gyakorlást. Már napi húsz perc gyakorlás is jelentős, jótékony változást hoz a gyakorló egészségében, mozgékonyságában. Szerezzen mélyebb betekintést a yin-yang és az öt elem filozófiai elméletébe a kiváló magyarázatok és ábrák segítségével! A könyv gyakorlatias tananyag kezdőknek és kiváló kézikönyv a haladóbb gyakorlóknak.

„Az érdeklődő olvasó a Taiji számos harci alkalmazását és egészséget javító gyakorlatát találja meg e műben. Gratulálok Liang és Wu mesternek a lelkiismeretes és eredményes közös fáradozásért.” (Wang Ju-Rong nagymester a Shanghai-i Kínai Atlétikai Intézet professzora, rangidős nemzetközi wushu bíró – kínai tagozat)


Kövessen minket facebookon, vagy youtube csatornánkon!
Szemezgessen életvezetéssel, egészséggel, testedzéssel kapcsolatos cikkeinkből!

További információk

Állapot

Extra antikvár, Antikvár könyv, Új, Ebook

Szerző

Wu, Wen-Ching, Liang, Shou-Yu