Lun-ár

Peter Ralston: Cheng Hsin – Az erőfeszítés nélküli erő alapelvei

2150 Ft 1800 Ft

“A Cheng Hsin a forrása vagy az eredete annak, amit én a Lét Alapelveinek nevezek. Természetéből adódóan a Cheng Hsin mindig megfoghatatlan és nehezen meghatározható.

Ahhoz, hogy megismerjük, túl kell látnunk a szavakon, sőt a saját gondolatinkon és érzéseinken, melyek által azt hisszük, hogy megérthetjük (de nem kell pillanatnyi tapasztalatunkban rejlő igazság mögé tekintenünk.)

Törlés

Leírás

erőfeszítés nélküli erő

A Cheng Hsin – az erőfeszítés nélküli erő – a Létezés Elsődleges Természete, a Létezés Teljessége és a Létezés Forrása. Bár a fenti pár szóban minden benne foglaltatik, ami erről a témáról elmondható, mégis szeretnék egy olyan magyarázatot, biztos hátteret adni, ami által közelebb kerülhetünk a Cheng Hsin lényegéhez. Ezért írtam meg ezt a könyvet.” – írja Peter Ralston. A szerző tinédzser fejjel kapta az első danját Judóban, Jujitsuban (Goshin Jitsu No Kata) és Karatéban (Shotokan), majd főiskolás Sumo-bajnoki címet nyert Japánban.

Rendkívül széleskörűen képzett harcművész. Tanulmányozta a Kempót, a Ch’uan Fa kungfut, csapatbajnokságot nyert vívásban. Később mélyebben tanulmányozta a belső harcművészeteket. (T’ai Chi Ch’uan/Taijiquan, Hsing I/Xing Yi, Pa Kua/Bagua, Aikido.) Azt követően kiterjesztette vizsgálódásának körét a Muay Thaira (thai boksz), a teaszertartásra, a nyugati ökölvívásra valamint a japán és a kínai kardvívásra. 1978-ban első nem ázsiaiként megnyerte a tajvani Full Contact Harcművészeti Világbajnokságot.

***************************************

Kövessen minket facebookon is!

Szemezgessen életvezetéssel, egészséggel, testedzéssel kapcsolatos cikkeinkből!

További információk

Szerző

Ralston, Peter

Állapot

Extra antikvár, Antikvár könyv, Új

X