Tavasz Mihály: A kard árnyékában | e-könyv

1990 Ft

A kard árnyékában  |  e-könyv

Jelen könyv témája nem maga a kard vagy annak kialakulása, hanem sokkal inkább annak használata az iaido harcművészet által.

Japán egy ezer éves tradíció otthona, mely magában foglalja a kard egész történetét. Ez az a tradíció, mely a harcművészetek és a szamurájok életformája is volt évszázadokon keresztül, és amely azóta is fennmaradt, alkalmazkodva az új kor sajátosságaihoz.

A szamurájok és a kardkovácsok közösek abban a tekintetben, hogy felismerték az ellentétek egy testbe kovácsolásának módját.

Cikkszám: 9789639219908 Kategóriák: , , , Címkék: , , , ,

Leírás

A kard és a harcos

Ahogy a kardnak, úgy a harcosnak is végtelenül keménynek és szilárdnak kell lennie. De egyben rugalmasnak is, minden helyzetre felkészültnek és alkalmazkodóképesnek, ahogyan a jó kardnak is.

Ez tette szinte legyőzhetetlenné a szamurájokat és rettegett fegyverüket, a katanát. Ez a kis összegzés talán több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol. Mondhatni ízelítőd ad a japán fegyveres harcművészetek csodálatos világából.

A gyakorlás mikéntjével nem foglalkozik ez a könyv. De egy nagyszerű kardvívó stílus történetének bemutatásával talán segít elmélyíteni a művészet iránti tiszteletet, ami alap a gyakorlás mikéntjének megtalálásához.

Kövessen minket facebookon, vagy youtube csatornánkon!
Szemezgessen életvezetéssel, egészséggel, testedzéssel kapcsolatos cikkeinkből!

További információk

Szerző

Tavasz Mihály

X