Oldal kiválasztása

Rory Miller: Szemtől szemben az erőszakkal | könyv

Ez a könyv egyedülálló bevezetés az önvédelem összefüggéseibe. Ahhoz, hogy a „teljeshez” közelíthessünk egy önvédelmi képzést, hét elemmel kell foglalkoznunk. Egy olyan képzés, ami kihagyja valamelyiket ezek közül, sebezhetővé tesz.

„Kihúz bennünket az erőszakkal kapcsolatos veszélyes illúzióinkból.” – Dr. Kevin Keough, klinikai és rendőrségi pszichológus

„Nekünk, akik azt hisszük, már mindent tudunk… ez a könyv teljesen másfelől mutatja be a játékot.” – Al Dacascos, harcművész

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Cikkszám: N/A Kategóriák: , , , Címkék: , , ,

Rory Miller őrmester: Szemtől szemben az erőszakkal

A Konfliktus és erőszak írójának újabb Magyarországon is megjelent könyve! Ez a könyv egyedülálló bevezetés az önvédelem összefüggéseibe. Ahhoz, hogy a „teljeshez” közelíthessünk egy önvédelmi képzést, hét elemmel kell foglalkoznunk. Egy olyan képzés, ami kihagyja valamelyiket ezek közül, sebezhetővé tesz. „Kihúz bennünket az erőszakkal kapcsolatos veszélyes illúzióinkból.” – Dr. Kevin Keough, klinikai és rendőrségi pszichológus „Nekünk, akik azt hisszük, már mindent tudunk... ez a könyv teljesen másfelől mutatja be a játékot." – Al Dacascos, harcművész

A hét elem
  • Jogi és etikai vonatkozások. Az önvédelem tanulmányozásához meg kell ismerned a kapcsolódó jogi kérdéseket. A következmény börtönbüntetés is lehet. A jogi dolgokkal párhuzamosan mindenkinek fel kell derítenie a saját etikai korlátait. A legtöbb ember nem igazán tudja, hol is húzódik nála ez az etikai határ.
  • Az erőszak dinamikája. Az önvédelmi oktatás során meg kell tanítani, hogyan történnek a támadások. Fel kell tudnunk ismerni egy támadást, mielőtt megtörténik, és tudnunk kell, mivel állunk szemben.
  • Elkerülés. Meg kell tanulnunk és be kell gyakorolnunk a nem küzdést. A tanulás részei a menekülés és kitérés, a szóbeli leszerelés, valamint a tiszta „ott sem vagyok” elkerülés.
  • Ellentámadás. Ha nem vesszük észre az előjeleket, vagy nem tudjuk sikeresen elkerülni az összecsapást, szükségünk lesz egy maréknyi akcióra, amit reflexszerű szintig begyakorolunk, hogy fogadni tudjunk egy hirtelen, erőszakos támadást.
  • Kitörés a lefagyásból. A lefagyás szinte egyetemes egy váratlan támadásnál. Meg kell tanulnunk, hogyan ismerjük fel és törjünk ki belőle.
  • Maga a harc. A legtöbb harcművészeti és önvédelmi oktató a harcra összpontosítja az idejét. Mindössze arra van szükség, hogy ez összhangban legyen a világban előforduló erőszakkal.
  • A következmények. Az erőszaknak, függetlenül attól, hogy mennyire indokolt, lehetnek jogi, pszichológiai és orvosi hatásai. Az előzetes felkészülés nagyon fontos.

Rory Miller őrmester 1981 óta tanulmányozza a harcművészeteket. Veterán nevelőtiszt és sikeres író. A kényszerítő intézkedések alkalmazásának szabályairól valamint a döntéshozatalról, a rendőrségi védelmi taktikákról tanít, küzdelmi szimulációkat vezet, és ő oktatja ügynökségének taktikai korrekciós csapatát. 2008-ban és 2009-ben a biztonságos börtönök fenntartását oktatta Irakban. Az oregoni Portland közelében lakik.

Kövessen minket facebookon, vagy youtube csatornánkon!
Szemezgessen életvezetéssel, egészséggel, testedzéssel kapcsolatos cikkeinkből!

https://www.youtube.com/watch?v=Ed76PBiq4RY&feature=emb_title

 

További információk

Szerző

Miller, Rory

Állapot

Antikvár könyv, Új