Adámy István, 9. dan: Kyokushin Karate II.

3300 Ft

Több mint 30 év telt el azóta, hogy az első lépéseket megtettem a kyokushin karate útján. Annyi öröm és bánat, küzdelem, győzelem és vereség, újrakezdés, fejlődés úgy gondolom nem érhetett volna sehol máshol. 30 év folyamatos harc a szó fizikai és szellemi értelmében egyaránt. Miért? A hitemért. A Kyokushin Karatéba vetett hitemért. Ha ez az érzés hiányozna belőlem, ma nevem ismeretlen lenne. Úgy gondolom, hogy a három legnagyobb emberi érzés és tulajdonság a hit, a szeretet és az elkötelezettség. Sosai Oyama e három emberi alapértékben felülmúlhatatlan példaképem és lehet az mindazoknak, akik szeretnének „valamit” tenni, valami maradandót ezen a földön.

Törlés
Cikkszám: N/A Kategóriák: , , , Címkék: , , , ,

Leírás

Ha visszatekintünk a történelembe, láthatjuk, hogy leggyakrabban az ilyen típusú emberek vitték előre a világ dolgait a politikában, a gazdaságban, a tudományokban, a közéletben, a háborúkban, a vallásokban, a művészetekben, a sportokban és az élet bármely más területén is. Tudom, hogy legtöbben e könyvtől azt várják, hogy mondjam el és mutassam meg a titkot, hogyan lehet valaki bajnok, hogyan lehet legyőzni egy ellenfelet ilyen, vagy olyan technikával. Ez természetesen fontos is, de több mint 20 év kellett elteljen a kyokushin karate gyakorlásával életemből, hogy megértsem a karate igazi tanítását, és én erről szeretnék e könyvben többet beszélni. Így a karate azon oldalát is meg tudom Önnek mutatni, amelyet ma még igazi keleti misztikum, homály fed, amiről még nálunk, köztünk is igen-igen kevés szó esik, mert a felszín, a látvány átjött keletről.

A Budo társadalmi hatásai

A Budo igazi társadalmi mélysége azonban – amely a személyiség formálásában, fejlődésében nyilvánul meg, aminek következménye a harci művészetek népszerűsége és terjedése, a szervezetek növekedése, azok az örök szabályok, melyek ezt működtetik – nagyrészt ott maradt. Én most megkísérlem ezt áthozni úgy, ahogy Sosai Oyama gondolta, és minden tanítása, példabeszéde, cselekedete mutatta. Sokat fogok arról írni, milyen embert farag a karate, és azt milyen módon éri el. Mik azok a belső szabályok, melyek következetes betartása eredményezi a kimagasló eredményeket, teljesítményeket. A belső lényeg a struktúra, a viszony és érdekeltség rendszere. A szervezet felépítése, belső működése, elvárásai, annak fontossága életünkre és eredményeinkre vetítve, ez minden kiindulás alapja.

Nos ez az, amiről e könyv elsősorban szólni fog. Olyan ősi felismerésekről, melyek sérthetik egyesek elképzeléseit, személyes érdekeit, de tények és a tényekkel – mint tudjuk – nem bölcs dolog vitatkozni. Természetesen a karate gyakorlati oldala sem marad el, de csak mindezek tükrében mutatom meg a Kedves Olvasónak, hogyan szerezheti meg azt a sokat csodált képességet, mellyel ma már fiatalok és idősebbek milliói rendelkeznek a földön, de ennél sokkal többen vágynak rá. Hála Sosai Oyamának és tanításának, számomra ma már ezek egységében létezik a karate, ezt és így tanítom mindenhol, ahol arra igény van. Tisztában vagyok azzal, hogy „senki sem lehet próféta a saját hazájában”, tehát nem is törekszem rá. Ezért szóljon e könyv mindazokhoz, akik nyitottak és fogékonyak, akik keresik a még kiaknázatlan, esetleg fel nem ismert utakat a jobb és nagyobb teljesítmények, az igazi sikerek, az emberi kiteljesedés, a teljes harmónia felé. Hanshi Adámy István

További információk

Szerző

Adámy István

Állapot

Antikvár könyv, Új

X