Oldal kiválasztása

Adámy István, 9. dan: Kyokushin Karate II. | könyv

„Több mint harminc év telt el azóta, hogy az első lépéseket megtettem a Kyokushin Karate útján. Annyi öröm és bánat, küzdelem, győzelem és vereség, újrakezdés, fejlődés nem érhetett volna sehol máshol. Harminc év folyamatos harc a szó fizikai és szellemi értelmében egyaránt. Miért? A hitemért. A Kyokushin Karatéba vetett hitemért. Ha ez az érzés hiányozna belőlem, ma nevem ismeretlen lenne. Úgy gondolom, hogy a három legnagyobb emberi érzés és tulajdonság a hit, a szeretet és az elkötelezettség. Sosai Oyama e három emberi alapértékben felülmúlhatatlan példaképem, és lehet mindazoknak, akik szeretnének „valamit” tenni, valami maradandót ezen a földön.” – írja a szerző.

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Cikkszám: N/A Kategóriák: , , , Címkék: , , , ,

Leírás

Adámy István: Kyokushin Karate II. – a szerző bevezetőjéből

Úgy gondolom, hogy a három legnagyobb emberi érzés és tulajdonság a hit, a szeretet és az elkötelezettség. Sosai Oyama e három emberi alapértékben felülmúlhatatlan példaképem. Ha visszatekintünk a történelembe, láthatjuk, hogy leggyakrabban az ilyen típusú emberek vitték előre a világ dolgait a politikában, a gazdaságban, a tudományokban, a közéletben, a háborúkban, a vallásokban, a művészetekben, a sportokban és az élet bármely más területén. Tudom, hogy legtöbben e könyvtől azt várják, hogy mondjam el és mutassam meg a titkot, hogyan lehet valaki bajnok, hogyan lehet legyőzni egy ellenfelet ilyen vagy olyan technikával. Ez természetesen fontos is, de több mint húsz évnek kellett eltelni életemből a kyokushin karate gyakorlásával, hogy megértsem a karate igazi tanítását. Erről szeretnék e könyvben többet beszélni. Így a karate azon oldalát is meg tudom Önnek mutatni, amelyet ma még igazi keleti misztikum, homály fed. Amiről még nálunk, köztünk is igen-igen kevés szó esik, mert a felszín, a látvány jött át Keletről.


A Budo társadalmi hatásai

A Budo igazi társadalmi mélysége azonban – amely a személyiség formálásában, fejlődésében nyilvánul meg, aminek következménye a harci művészetek népszerűsége és terjedése, a szervezetek növekedése, és az örök szabályok, melyek ezt működtetik – nagyrészt ott maradt. Én most megkísérlem áthozni úgy, ahogy Sosai Oyama gondolta, és minden tanítása, példabeszéde, cselekedete mutatta. Sokat fogok arról írni, milyen embert farag a karate, és azt milyen módon éri el. Mik azok a belső szabályok, amelyek következetes betartása eredményezi a kimagasló eredményeket, teljesítményeket. A belső lényeg a struktúra, a viszony és érdekeltség rendszere. A szervezet felépítése, belső működése, elvárásai, annak fontossága életünkre és eredményeinkre vetítve, ez minden kiindulás alapja.

Nos ez az, amiről e könyv elsősorban szól. Olyan ősi felismerésekről, melyek sérthetik egyesek elképzeléseit, személyes érdekeit. De tények, és a tényekkel – mint tudjuk – nem bölcs dolog vitatkozni. Természetesen a karate gyakorlati oldala sem marad el. De csak fentiek tükrében mutatom meg a Kedves Olvasónak, hogyan szerezheti meg ezt a sokat csodált képességet. Amellyel ma már fiatalok és idősebbek milliói rendelkeznek a földön, de ennél sokkal többen vágynak rá. Hála Sosai Oyamának és tanításának, számomra ma már ezek egységében létezik a karate. Ezt és így tanítom mindenhol, ahol arra igény van. Tisztában vagyok azzal, hogy „senki sem lehet próféta a saját hazájában”, tehát nem is törekszem rá. Ezért szóljon e könyv mindazokhoz, akik nyitottak és fogékonyak. Akik keresik a még kiaknázatlan, esetleg fel nem ismert utakat a jobb és nagyobb teljesítmények, az igazi sikerek, az emberi kiteljesedés, a teljes harmónia felé.

Hanshi Adámy István

Kövessen minket facebookon vagy youtube csatornánkon!

Szemezgessen életvezetéssel, egészséggel, testedzéssel kapcsolatos cikkeinkből!

További információk

Szerző

Adámy István

Állapot

Antikvár könyv, Új