Önfejlesztő meditációk (e-könyv)

2200 Ft

A meditációt, a gondolatok megállításának technikáját Keleten több ezer éve gyakorolják, valójában azonban nem idegen a mi kultúrkörünktől sem. A meditatív állapot megteremtésére mindenkinek lehetősége van, hosszabb-rövidebb idő alatt meg lehet tanulni, el lehet sajátítani. Az, hogy ez a folyamat mennyi ideig tart, kultúránként és elérendő célonként változik. A könyvben a meditáció olyan személyiségfejlesztő útját járjuk végig, amely viszonylag rövid idő alatt eredményre vezet.

Cikkszám: 978-963-9219-84-7 Kategóriák: , , , Címkék: , , ,

Leírás

Önfejlesztő meditációk

“A meditáció örök talány gyakorlója számára, e rejtélyes puzzle egyes részeit némiképpen már kiraktam két korábbi, chi kungról szóló könyvemben.E két könyv a chi kung gyakorlása közbeni aktív meditációs technika szemszögéből vizsgálta a témát. Már a gyakorlás első időszakában jelentőséggel bírnak az önfejlesztő meditációk, ez nem tekinthető véletlennek, hiszen ez valójában „Belső chi kung”.

A meditáció technikájának tanulásában van gyorsabb és lassabb út. Mivel a belső chi kung gyakorlatai az önfejlesztést, önátalakítást tekintik elsődleges célnak, ezért annak elsajátításánál az idő lerövidítése igen fontos tényező. Mintegy másfél éven keresztül az egyik magazinban publikáltam egy önfejlesztő meditációs sorozatot. A lap olvasói mutattak rá, hogy mekkora szükség lenne egy olyan műre, amely világosságot próbál teremteni a meditáció több ezer éves fejlődési útja során létrejött különböző technikák útvesztőjében. Irányvonalat ad a meditációban járatlanoknak, ráirányítja a figyelmet arra, hogy milyen nagy jelentősége van az önfejlesztésben a meditációnak, biztosítva az ember belső fejlődését. Bár tanítványaimmal már több éve foglalkoztunk meditációkkal, mégis ezek a sugallatok inspiráltak e könyv megírására.

A kötetben foglalt meditációkat mintegy nyolc éve folyamatosan végezzük chi kung klubfoglalkozásainkon, s az ott szerzett tapasztalatok alapján továbbfejlesztettem azokat. E tapasztalatokra alapozva, bátran adom át a meditációkat az olvasónak.

Könyvem az önfejlesztő meditáció alapvető formáit taglalja, és bár buddhista és taoista alapokra épül, mégsem feltételez különösebb előismeretet e két, időben és térben egymástól távoli világszemlélet területén. A meditációs készség kifejlesztését az alapoktól építem fel, felhasználva azokat a tapasztalatokat, amelyeket az általam tartott chi kung tanfolyamokon szereztem, a meditáció gyakorlati alapjainak tanítása közben….

…„Miért lenne szükségem arra, hogy kikapcsoljam a gondolataimat?”

A kérdés jó, Ön gondolkozik!

Most csak két területét említem meg annak, miért fontos néha kiüríteni tudatunkat:
• Ha a gondolatok csapongó tengerén száguld agya, vagy koncentráció következtében elfárad, a fizikai szintű cselekvéshez hasonlóan néha pihenésre, munka nélküli állapotra van szüksége.
• Ha olyan esemény foglalkoztatja, amely normális életvitelétől eltér, egyfajta terhelésként éli meg. Stimulálja Önt pozitív vagy negatív irányban, s mindkettő lehet fárasztó, elcsigázó hatású. Az ilyen esetekben ki kellene tudni kapcsolni a szinte természetes módon érkező rossz, kellemetlen gondolatokat, üressé kellene tenni agyunkat. Ennek a technikáját Keleten több ezer éve gyakorolják, valójában azonban nem idegen a mi kultúrkörünktől sem.

A meditatív állapot megteremtésére mindenkinek lehetősége van, hosszabb-rövidebb idő alatt meg lehet tanulni, el lehet sajátítani technikáját. Az, hogy ez a folyamat mennyi ideig tart, kultúránként és elérendő célonként változik. A könyvben a meditáció olyan személyiségfejlesztő útját járjuk végig, amely viszonylag rövid idő alatt eredményre vezet.

Dr. Berend Róbert – a könyv szerzője

További információk

Szerző

Berend Róbert, Dr.

X