Oldal kiválasztása

Scott Show: Zen-kapu a belső békességhez | könyv

„Hogy a belső béke életed része legyen – írja Scott Shaw –, ki kell fejlesztened magadban a képességet, hogy a hurrikán szemévé válj konfliktusok terhelte világunkban, a nyugalom és csend magjává, a vihar mozdulatlan középpontjává.”

Velős kis könyvében Shaw 108 módját kínálja eme nemes cél, a belső béke elérésének. A száznyolc – a buddhista tradíció szent száma – megegyezik a számos keleti hagyományban alkalmazott meditációs mala, azaz gyöngyfüzér (vagy olvasó) szemeinek számával. Olvasd el az igazság ezen egyszerű gyöngyszemeit egyvégtében, hogy jelentős, valóban lélekemelő inspirációban részesülj, vagy üsd fel a könyvet találomra, hogy az adott pillanatnak legmegfelelőbb útmutatásra lelj.

Lépj ki egy percre a káoszból, és nyerd vissza az életed. Hagyd, hogy ezek a meditatív szövegek elvezessenek téged a csend és nyugalom birodalmába – a helyre, ahol meghallhatod a szíved hangját. A belső béke szigetére.

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Cikkszám: N/A Kategóriák: , , Címkék: , , ,

Leírás

Scott Show: Zen-kapu a belső békességhez

Az élet összetett. Néha úgy fest, mintha nem volna más, csak nézeteltérések, véleménykülönbségek, egymásnak ellentmondó filozófiák, érzelmi manipulációk vagy fizikai konfrontációk végtelen sorozata. A konfliktusok szerves részei az életünknek. Ám ha hagyjuk, hogy a külső események, vagy belső, diszharmonikus érzéseink megzavarják és tönkretegyék békénket – egy személy, aki elénk vág a forgalomban, vagy a folyton sutyorgó, elhallgatni képtelen belső hangocska: „Sosem leszek kész semmivel”, vagy „Rossz vagyok, ostoba, bűnös”, – soha nem ismerhetjük meg az igazi elégedettséget. Mikor úgy tűnik, nem vagyunk képesek zöld ágra vergődni az életünkben szerepet játszó emberekkel, beleértve önmagunkat is…  igenis választhatjuk a belső békét. Miért nem tesszük ezt?


A Zen eredete

A legenda szerint az i.sz. VII. században Hui-neng, a szerzetes legyőzte mesterét, Hung-jent – a Csan buddhizmus ötödik pátriárkáját – abban a versenyben, hogy ki tud jobb és mélyebb spirituális verset (haikut) írni. Hui-neng bebizonyította, hogy a megvilágosodás magasabb fokára jutott mesterénél – ám menekülnie kellett Hung-jen megtorlása elől. Nem valami békés eset, még akkor sem, ha ez vezetett később a ma Zen-ként ismert tan megalapításához.


A Zen megélése

Néhányan azt hiszik, hogy ha elmennének valami másik helyre, vagy ha valami mást csinálnának, akkor megismerhetnék a belső békét. Ám az a hely, az a tett nem létezik. És valószínűleg ők sem lennének elégedettebbek, beteljesültebbek vagy békésebbek, mint azelőtt – hacsak nem munkálkodtak közben a békéjükön is – az „itt és most létezés”, a „hurrikán szeme” attitűd kifejlesztésén. A béke belső győzelem. Nem valami olyasmi, amit valami vagy valaki megadhat neked kívülről. Hogy békére lelj minden élethelyzetben, ki kell fejlesztened magadban a képességet, hogy a hurrikán szemévé válj konfliktusok terhelte világunkban – a nyugalom és csend magjává, a vihar mozdulatlan középpontjává.


A Zen-kapu

Ez a könyvecske 108 meditáció gyűjteménye, amelyek célja, hogy segítsenek a saját belső békéd elérésében és megőrzésében. A 108 a buddhista hagyomány szent száma. Úgy tartják, ennyi vágyon kell felülkerekednie annak, aki el akarja érni a megvilágosodást. Számos keleti tradícióban az emberek 108 gyöngyből álló rózsafüzért – malát – használnak meditációs segédeszközként. A mantra recitálása közben az ujjak között morzsolt szemek segítenek fókuszálni az elmét, és a meditáció nyugodt birodalmának elérését. Az ebben a könyvben leírt 108 meditáció inspirációs forrásként szolgál – és emlékeztetőül, hogy a béke elérése lehetséges. Nem létezik alkalmasabb időpont ennél a pillanatnál, hogy átadd magad a békének.


A változás harmóniája

A tudomány megtanította nekünk, hogy körülöttünk minden – a legapróbb szubatomi részecskétől kezdve egészen a leghatalmasabb égitestig – folyton változik, átalakul. Eme folyamat legnagyobb része az emberi szem számára láthatatlan. Minden változás tökéletes harmóniában zajlik. Ha minden harmonikusan mozog és változik, akkor te magad is egy láthatatlan összhang alapján kell, hogy változz és fejlődj. Mikor megérted, hogy az univerzum harmóniában van, tudni fogod, hogy minden okkal történik, és közrejátszik az egyre jobban kibontakozó tökéletességben. Te is működő, szerves része vagy ennek a kozmikus egésznek, és minden, ami csak történik veled, legyen az bármilyen traumatikus is, magasabb céllal történik, és nagyobb üdvösség felé visz. Lazíts, légy békés, és figyeld, ahogy mindez kibontakozik.

Kövessen minket facebookon vagy youtube csatornánkon!

Szemezgessen életvezetéssel, egészséggel, testedzéssel kapcsolatos cikkeinkből!

További információk

Szerző

Show, Scott

Állapot

Antikvár könyv, Új