Oldal kiválasztása

Barb Schmidt: A Gyakorlat | könyv

„Mi a célom?” – ezt a kérdést a legtöbben felteszik életük bizonyos pontján. Amikor a meditáció során befelé indulunk, és elidőzünk azzal, hogy legyünk és figyeljünk a belső hangunkra, az életünk gyönyörűen kibontakozik a szemünk előtt, és felfedi mindannyiunk számára, hogy miért is vagyunk itt, mit akarunk elérni. A szerző így vall erről: „Ami engem illet, azt hiszem, azért jöttem ide, hogy egy mélységesen mély szinten megértsem, hogy mind rendkívüli emberi lények vagyunk. A tudatosságunk nagyon mélyen összekapcsolódik, és mind egyek vagyunk. Ennek az Igazságnak a belső felismeréséért jöttem ide, hogy a béke és szeretet szócsöve legyek. Úgy gondolom, mindannyiunkban megvan a képesség, hogy rájöjjünk, mi a célunk, és mindezt hogyan érhetjük el értelmes, jelentőségteljes módon.”

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Leírás

Barb Schmidt gyakorlati útmutatója a tudatosság mindennapi alkalmazásához

A Gyakorlat, ahogy ebben a könyvben tanítjuk, egy sor gyakorlati segédeszköz a tudatosság mindennapi alkalmazásához, amelyek egész nap elkalauzolnak életünk ösvényén. Ezek az eszközök azokból a magasztos igazságokból állnak, amelyeket a különböző vallások és spirituális tanítások mesterei hirdettek az évszázadok során.

A Gyakorlat a következő három részes keretet hozza létre, amely köré szervezhetjük a mindennapi életünket:

  1. Ébredés utáni meditáció
  2. Jelenlét – Szent mantra – Összpontosított figyelem – Inspiráló olvasmányok
  3. Elengedő visszatekintés

Egyszerűen fogalmazva, ezeknek az eszközöknek a célja, hogy könnyebben lecsendesíthessük az elmét, ezáltal élhetjük azt a boldog, szeretetteljes, éber, céltudatos életet, amelyet keresünk, azt a nagyszerű életet, amelyre rendeltettünk.

Egyfajta szerkezetet adnak a napi rendszerünkben, hogy rászánhassuk a szükséges időt, és befelé forduljunk, összhangot teremthessünk az elménk, a testünk és a szívünk között, továbbá stabilizáljuk magunkat. Amikor befelé indulunk, ápoljuk az elfogadás, hála, türelem, együttérzés, erő és bátorság rendkívül szép minőségeit. Ezek azok a minőségek, amelyekkel enyhíthetünk életünk nehézségein, könnyebben bonthatjuk le az akadályokat, amelyek visszatartanak attól, hogy rácsatlakozzunk a szeretet, béke és boldogság forrására.

Kitartó gyakorlás

Miért nevezem ezt a napi rutint a Gyakorlatnak? Martha Graham gyönyörűen határozza meg a szó jelentését: „A gyakorlat azt jelenti, hogy minden akadály dacára újra és újra elvégzel valamilyen képzeletet, hitet, vágyat magában foglaló cselekedetet”. Elménk művelése – hogy megzabolázzuk a boldogságunkat és belső nyugalmunkat megzavaró gondolatokat – gyakorlást igényel.

Graham meghatározásában a kulcsszavak az „újra és újra”. Ez azt jelenti, hogy valamit következetesen meg kell tennünk ahhoz, hogy élvezhessük a gyümölcseit. Nem olyasmi, amit addig csinálunk, amíg jó nem lesz, és utána minden tökéletesen alakul.

Nem, a Gyakorlat nem csodaszer, se nem gyorstapasz. Tudjuk, hogy az élet nem tökéletes, és óriási akadály a belső nyugalom útjában, ha elvárjuk, hogy tökéletes legyen. Azt mondják, „az utazás a lényeg, nem a célállomás”. Tehát ahhoz, hogy az ösvényen maradjunk, „újra és újra el kell végeznünk valamit minden akadály dacára”.

A Gyakorlat nem vallás. Kiegészíthet bármely vallásos vagy spirituális gyakorlatrendszert, de teljesen megállhat önmagában is. Azok az emberek, akik a legbelső lényükkel keresik, illetve szeretnék elmélyíteni a kapcsolatukat, beépíthetik a Gyakorlatot a mindennapi életükbe. Nincs szükség előzetes meditációs tapasztalatokra ahhoz, hogy élvezhessük ennek a spirituális módszernek az előnyeit.

Hasonlóképpen azok számára is hasznos lehet az a keret, amit itt ajánlok, akik már foglalkoznak meditációval és más spirituális tanításokkal. Ezzel a kerettel úgy rendezhetik el a napjukat, hogy mindig jusson idejük arra, hogy befelé tekintsenek, ami által egyensúlyt és világosságot találhatnak.

Kövessen minket facebookon a kiadó vagy a könyv oldalán, vagy  youtube csatornánkon!

Szemezgessen életvezetéssel, egészséggel, testedzéssel kapcsolatos cikkeinkből!

További információk

Állapot

Extra antikvár, Antikvár könyv, Új

Szerző

Schmidt, Barb