Oldal kiválasztása

Szécsi Märcz Ari: Ételtől lélekig – Az öt elem szerinti táplálkozás | könyv

Az ételkészítés elmélete és fortélyai

Ismerje meg ezt az egyszerű, bölcs, ősi, kínai tanítást, hogy ételei sokkal egészségesebbek legyenek, és az egészséges táplálkozás része legyen a mindennapjainak! Gyógyuljon ételei által!

A könyvben száz különleges receptet is talál. Ezek rendkívül egészséges és gyakorlatias receptek, számos ételkészítési fortéllyal, segédletekkel, ötletekkel.

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Leírás

Szécsi Märcz Ari: Ételtől lélekig – Az öt elem szerinti táplálkozás


„Ha ketten főzik ugyanazt, az nem ugyanaz”

Ki gondolná, hogy nem csak az számít, mit teszünk az ételbe, hanem az is, hogy mikor, azaz milyen sorrendben. S ez nem csak az ízét, de az energia- és tápértékét, végső soron az egészséget adó vagy vevő hatását is befolyásolja. Jelentősen. Az öt elem sorrendjének betartása a makrobiotikus főzés titka! A makrobiotikus főzés titka az egészséges táplálkozás alapja.


Ősi kínai öt elem tan

Világunkban az energiák egy meghatározott rend szerint működnek, amely rend számunkra az öt elem egymás után következésében nyilvánul meg. Ezt a körforgást nemcsak a napszakokban, évszakokban, a növények, állatok és emberek életének szakaszaiban ismerhetjük fel, hanem minden jelenségben. Az energiák megfelelő egymás után következése, kiegyenlítettsége harmóniát teremt, és ezt kell érvényesíteni az ételek elkészítésénél is. A legfontosabb az egyes hozzávalók adagolásánál az elemek sorrendjének betartása, ugyanis csak ebben az esetben érhetjük el az ételeknek azt a harmonikus, „selymes” ízét, ami megkülönbözteti őket a nem így főzött ételektől. Ha a hozzávalókat az elemek sorrendjében tesszük a főzőedényünkbe, akkor minden elem a legnagyobb energiáját adja, ezek az energiák összeadódnak, és így ételünknek nem csak a legharmonikusabb íze, de a legnagyobb energiatartalma is lesz. Sokáig nem tudtam ezt, de nagyon sok ételt ösztönösen így főztem. Azok, akiknek elmondtam a receptjeimet, mindig azt mondták, mégsem olyan az ételük íze, mint amikor nálam eszik ugyanezt. Amióta tudatosan használom ezt a sorrendet, azóta még egyértelműbbé vált, hogy ettől a sorrendiségtől lesz igazán harmonikus az étel. Ilyenkor az ember érzi, hogy kevés étel elfogyasztása után is sokkal több az energiája.

A második, átdolgozott kiadásról

A könyv elsőként 2000-ben jelent meg, és azóta két kiadásban több ezer példánya fogyott el. Megjelenése után a szerző sok művelődési házban, teleházban, rendezvényeken tartott előadásokat az ezzel összefüggő táplálkozási és életmódról. Ezen alkalmakkor sok kérdés, érdekes, hasznos megjegyzés hangzott el, amelyek arra indították, hogy az első kiadást kiegészítse, bővítse. Ez az átdolgozott kiadás több ismeretanyagot tartalmaz, és talán jobban segít a gyakorlati megvalósításban. A könyvben 100 már kész, egészséges és gyakorlatias receptet talál számos ételkészítési fortéllyal. Valamint segédleteket és ötleteket ahhoz, hogy a könyvben nem szereplő kedvenceit is e módszer szerint készíthesse el. Továbbá életmód- és életvezetési tanácsokkal is bővült a könyv.

 

Kövessen minket facebookon vagy youtube csatornánkon!

Szemezgessen életvezetéssel, egészséggel, testedzéssel kapcsolatos cikkeinkből!

További információk

Szerző

Szécsi Märcz Ari

Állapot

Antikvár könyv, Új