Oldal kiválasztása

Gyimesi Zsuzsa: Keleti varázslat – színező | könyv

Keleti színezőkönyv, amellyel kiszínezheted a stresszt az életedből!

Tömören ez a színezés és a hasonló, lágy figyelmet igénylő tevékenységek eszméje. Miközben a színekre, vonalakra, formakitöltésre figyelünk, a negatív érzelmi állapotokat gerjesztő gondolatok elcsitulnak, a három kincs (jing, chi, shen) egyesülhet, és megnyílhat az út a jó érzést adó gondolatok, ötletek, tervek, a magasabb tudatállapotok és ezáltal a boldogság felé.

A Lunarimpex színezőkönyv különlegessége, hogy a színezendő rajzokhoz a könyveinkből válogattunk idézeteket. Ezeken a bölcsességeken színezés közben szabadon engedhetjük az elménket és az intuíciónkat az egyre mélyebb belső felismerések felé.

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Leírás

Színezés és belső fejlődés

A színezőkönyv minden rajza mögött több életnyi tanulmányozásra alkalmas (és érdemes) tudás és bölcsesség rejlik. A számodra vonzóbb rajzok a lehetséges önismereti kutatás, fejlődés irányában is segítséget nyújthatnak.

A színezés nem új keletű a felnőttek körében: a buddhisták évezredek óta ábrázolják színes festményeken a kozmoszt és szereplőit, a mandalákat, valamint az isteni vagy démoni lényeket, akiket meditációs módszerek során is felidéznek.

A Lunarimpex színező különlegessége, hogy a színezendő rajzokhoz a könyveinkből válogattunk idézeteket. Ezeken a bölcsességeken színezés közben szabadon engedhetjük az elménket és az intuíciónkat az egyre mélyebb belső felismerések felé.

Érdemes figyelned tehát a rajzolás, színezés közbeni megérzéseidre. Sok örömet és inspirációt kívánunk mindehhez!

A színezést kedvelő emberek boldogabbak és kreatívabbak.

Íme, nyolc váratlan esemény, amire a színezés révén számíthatunk.


1. Szabadon engedjük a kreativitást

A színezés segít beindítani az alkotókészséget. Amikor színezünk, a képzeletünk felszikrázhat. Mivel kívül esik a mindennapi szokásaink körén, új ötletekhez és új felismerésekhez segíthet. Kiszínezhetünk egy már kész vonalas rajzot vagy egy üres papírlapot. Tarthatjuk magunkat a vonalakhoz, vagy színezhetünk az egész oldalon. A színezés segítségével kapcsolódhatunk a bennünk élő művészhez, és alkothatunk.


2. Élvezhetjük bárhol, bármikor

A színezés a kikapcsolódás költségkímélő formája. Sokkal olcsóbb, mint egy masszázs, és időpontot sem kell egyeztetni hozzá. Színezhetünk bárhol. Lehet, hogy munka közben nem nyithatjuk ki a színezőkönyvünket, de ne hagyjuk, hogy ez megfosszon a színezés jótékony hatásaitól a munkahelyünkön. David Wagner számos ötletet ajánl, amivel színesíthetjük a munkanapunkat. Azt írja: „Ha a színezőkönyved nem vehetnéd elő büntetlenül, akkor vedd elő a színes szövegkihúzókat, és rajzold le kiszínezve az adatközpont, a hálózat, a munkahelyed szervezeti diagramjait – akármit.”


3. A színezés javítja a koncentrációt

Ha gyakoroljuk a színezőlapokra és annak részleteire való összpontosítást, ez az életünk más területein is eredményesebbé tehet.


4. A meditációéhoz hasonló előnyöket tapasztalhatunk

A színezés előnyei már évek óta ismertek az orvoslás területén. Beszámolók szerint Carl Jung, a híres pszichiáter, már az 1900-as évek elején előírt színezést a betegeinek, gyakran mandala-rajzokat véve sablonként. Amikor színezünk, gyakoroljuk az éberséget, és teljesen a jelen pillanatban vagyunk. Lelassíthatunk egy rohanó nap után.


5.
A színezés javítja a motoros készségeket

A színezés finommotoros készségeket igényel, mivel az ujjak kis izmainak mozgatására is szükség van hozzá. A színezéshez szükséges apró mozdulatok fejlesztik a koordinációt és a kéz erejét.


6. A stresszt és szorongást is segíthet csökkenteni

„A ránk nehezedő nyomás enyhítését és a gyógyulást segítheti a szabadidős tevékenység”, mondja Lucy Mucklow, egy művészetterapeuta, aki színezőkönyveket tervez és értékesít felnőtteknek. Egy másik művészetterapeuta, Marti Faist azt írja a színezés jótékony hatásairól: „Láttam heveny stressz állapotában, szinte a pánikroham határán álló embereket, akiknek a vérnyomása nagyon gyorsan csökkent, amikor színezni kezdtek.”


7. Ritkulnak a negatív gondolatok

Amikor színezünk, összpontosítunk a színek kiválasztására, majd a vázlat egyes részeinek kitöltésére. Ha egy adott feladatra összpontosítunk, azzal könnyebben elterelhetjük az elmét a negatív gondolatokról. Kevesebb önpusztító gondolat pedig nagyban javíthatja az életünk minőségét.


8. Egy feladatsor befejezéséből eredő elégedettség

Egy rajz kiszínezése büszkeséggel tölthet el. A munka befejezéséből eredő elégedettség növelheti az önbecsülést.

Most, hogy ennyi mindent megtudtunk a színezés jótéteményeiről, itt az ideje, hogy vegyünk néhány színes irónt, és átengedjük a terepet a bennünk élő kisgyermeknek.

 

 

Kövessen minket facebookon, vagy youtube csatornánkon!

Szemezgessen életvezetéssel, egészséggel, testedzéssel kapcsolatos cikkeinkből!

További információk

Szerző

Gyimesi Zsuzsa

Állapot

Extra antikvár, Antikvár könyv, Új