Gyimesi Zsuzsa: Keleti varázslat – színező | könyv

1980 Ft

Keleti színezőkönyv, amellyel kiszínezheted a stresszt az életedből!

Tömören ez a színezés és a hasonló, lágy figyelmet igénylő tevékenységek eszméje. Miközben a színekre, vonalakra, formakitöltésre figyelünk, a negatív érzelmi állapotokat gerjesztő gondolatok elcsitulnak, a három kincs (jing, chi, shen) egyesülhet, és megnyílhat az út a jó érzést adó gondolatok, ötletek, tervek, a magasabb tudatállapotok és ezáltal a boldogság felé.

A Lunarimpex színezőkönyv különlegessége, hogy a színezendő rajzokhoz a könyveinkből válogattunk idézeteket. Ezeken a bölcsességeken színezés közben szabadon engedhetjük az elménket és az intuíciónkat az egyre mélyebb belső felismerések felé.

Törlés

Leírás

Színezés és belső fejlődés

A színezőkönyv minden rajza mögött több életnyi tanulmányozásra alkalmas (és érdemes) tudás és bölcsesség rejlik. A számodra vonzóbb rajzok a lehetséges önismereti kutatás, fejlődés irányában is segítséget nyújthatnak.

A színezés nem új keletű a felnőttek körében: a buddhisták évezredek óta ábrázolják színes festményeken a kozmoszt és szereplőit, a mandalákat, valamint az isteni vagy démoni lényeket, akiket meditációs módszerek során is felidéznek.

A Lunarimpex színező különlegessége, hogy a színezendő rajzokhoz a könyveinkből válogattunk idézeteket. Ezeken a bölcsességeken színezés közben szabadon engedhetjük az elménket és az intuíciónkat az egyre mélyebb belső felismerések felé.

Érdemes figyelned tehát a rajzolás, színezés közbeni megérzéseidre. Sok örömet és inspirációt kívánunk mindehhez!

A színezést kedvelő emberek boldogabbak és kreatívabbak.

Íme, nyolc váratlan esemény, amire a színezés révén számíthatunk.


1. Szabadon engedjük a kreativitást

A színezés segít beindítani az alkotókészséget. Amikor színezünk, a képzeletünk felszikrázhat. Mivel kívül esik a mindennapi szokásaink körén, új ötletekhez és új felismerésekhez segíthet. Kiszínezhetünk egy már kész vonalas rajzot vagy egy üres papírlapot. Tarthatjuk magunkat a vonalakhoz, vagy színezhetünk az egész oldalon. A színezés segítségével kapcsolódhatunk a bennünk élő művészhez, és alkothatunk.


2. Élvezhetjük bárhol, bármikor

A színezés a kikapcsolódás költségkímélő formája. Sokkal olcsóbb, mint egy masszázs, és időpontot sem kell egyeztetni hozzá. Színezhetünk bárhol. Lehet, hogy munka közben nem nyithatjuk ki a színezőkönyvünket, de ne hagyjuk, hogy ez megfosszon a színezés jótékony hatásaitól a munkahelyünkön. David Wagner számos ötletet ajánl, amivel színesíthetjük a munkanapunkat. Azt írja: „Ha a színezőkönyved nem vehetnéd elő büntetlenül, akkor vedd elő a színes szövegkihúzókat, és rajzold le kiszínezve az adatközpont, a hálózat, a munkahelyed szervezeti diagramjait – akármit.”


3. A színezés javítja a koncentrációt

Ha gyakoroljuk a színezőlapokra és annak részleteire való összpontosítást, ez az életünk más területein is eredményesebbé tehet.


4. A meditációéhoz hasonló előnyöket tapasztalhatunk

A színezés előnyei már évek óta ismertek az orvoslás területén. Beszámolók szerint Carl Jung, a híres pszichiáter, már az 1900-as évek elején előírt színezést a betegeinek, gyakran mandala-rajzokat véve sablonként. Amikor színezünk, gyakoroljuk az éberséget, és teljesen a jelen pillanatban vagyunk. Lelassíthatunk egy rohanó nap után.


5.
A színezés javítja a motoros készségeket

A színezés finommotoros készségeket igényel, mivel az ujjak kis izmainak mozgatására is szükség van hozzá. A színezéshez szükséges apró mozdulatok fejlesztik a koordinációt és a kéz erejét.


6. A stresszt és szorongást is segíthet csökkenteni

„A ránk nehezedő nyomás enyhítését és a gyógyulást segítheti a szabadidős tevékenység”, mondja Lucy Mucklow, egy művészetterapeuta, aki színezőkönyveket tervez és értékesít felnőtteknek. Egy másik művészetterapeuta, Marti Faist azt írja a színezés jótékony hatásairól: „Láttam heveny stressz állapotában, szinte a pánikroham határán álló embereket, akiknek a vérnyomása nagyon gyorsan csökkent, amikor színezni kezdtek.”


7. Ritkulnak a negatív gondolatok

Amikor színezünk, összpontosítunk a színek kiválasztására, majd a vázlat egyes részeinek kitöltésére. Ha egy adott feladatra összpontosítunk, azzal könnyebben elterelhetjük az elmét a negatív gondolatokról. Kevesebb önpusztító gondolat pedig nagyban javíthatja az életünk minőségét.


8. Egy feladatsor befejezéséből eredő elégedettség

Egy rajz kiszínezése büszkeséggel tölthet el. A munka befejezéséből eredő elégedettség növelheti az önbecsülést.

Most, hogy ennyi mindent megtudtunk a színezés jótéteményeiről, itt az ideje, hogy vegyünk néhány színes irónt, és átengedjük a terepet a bennünk élő kisgyermeknek.

 

 

Kövessen minket facebookon, vagy youtube csatornánkon!

Szemezgessen életvezetéssel, egészséggel, testedzéssel kapcsolatos cikkeinkből!

További információk

Szerző

Gyimesi Zsuzsa

Állapot

Extra antikvár, Antikvár könyv, Új

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

X