Oldal kiválasztása

Dr. Bin-Jiang Wu: Dr. Wu-féle arc- és fejmasszázs | könyv

3600 Ft

„A fejbőr és az arc akupontjainak masszázsával az egész testet kezelhetjük. A fej az emberi test fővárosa, itt találkozik az összes Yin és Yang meridián.” – idézet a Sárga Császár Belgyógyászati Könyvéből (Huang Di Nei Jing).


Egészség, hosszú élet és a fejmasszázs

Tudja-e, hogy a fej, a nyak és az arc akupunktúrás pontjainak, meridiánjainak és ingerzónáinak a masszírozásával hatást gyakorolhatunk az emberi test belső egészségére? Mi több, a fejmasszázs nem csupán a test egészének kiegyensúlyozásában segít, de jelentős kozmetikai és öregedésgátló hatással is jár.

A termék megvásárolható a TAO Csikung webshopjában!

Vásárlás
Törlés

Dr. Bin-Jiang Wu: Dr. Wu-féle arc- és fejmasszázs

Ebben a meghatározó könyvében Dr. Bin Jiang Wu egy könnyen végrehajtható fejmasszázs programot mutat be, ami alkalmas lehet a számítógép okozta egészség-károsodás és sok más, a modern társadalmunkban gyorsan szaporodó, stresszel kapcsolatos betegség kezelésére.

Kevesebb, mint harminc perc alatt oldhatjuk a párunk, barátunk vagy páciensünk fejében felgyűlt stresszt és feszültséget, és közben elősegíthetjük bőre kisimulását, szervei egészségének javulását, általános jó közérzetét. E hatvan lépéses sorozat a hagyományos kínai gyógyászaton (TCM) alapul, s elméleti gyökerei a Sárga Császár Belső Könyvéig (Huang Di Nei Jing) nyúlnak vissza.


Lehetséges alkalmazások

A Wu-féle arc- és fejmasszázst végrehajthatjuk teljes egészében, vagy gyorssegélyként kiválaszthatjuk az éppen szükséges technikákat.

•  Kiváló a fejfájás megszüntetésére,
•  Alkalmas a váll és nyak feszültségoldására,
•  Csökkenti az arc ráncait,
•  Élénkíti az energiaáramlást az egész testben,
•  Javítja az arcbőr rugalmasságát,
•  Természetes lelki elsősegélyként is alkalmazható.

A világban fellelhető hagyományos vagy modern masszázsokat tekintve egyaránt látható, hogy sohasem összpontosítottak az arcra és a fejre. Amíg az arc és a fejbőr területén csupán néhány akupunktúrás/akupresszúrás pontot és masszázsfogást alkalmaztak, a fő hangsúly túlnyomórészt a törzsön és a négy végtagon maradt. A fejmasszázs elhanyagolása talán ahhoz a történelmi korszakokon átívelő tényhez köthető, hogy a munkaerőpiacon mindig a testi munka kapott túlnyomó szerepet. A modern munkaerőpiac szerkezete azonban már korántsem ilyen, hiszen a technológiai változások átalakították életmódunkat. A fehérgalléros munkások mostanság a nehéz fizikai tevékenység helyett élénk szellemi munkát folytatnak. Ráadásul e drámai változások csupán a legutóbbi mintegy ötven évben következtek be. Felesleges említenünk, hogy a fej és a nyak testünk fontos részei.


A hagyományos kínai gyógyászat szerint

„A fej a tudatosság és az elme székhelye. Amennyiben a fej megdől, a látás csökken, és a tudatosság hiányt szenved. A fej az emberi test fővárosa, valamint az összes Yin és Yang meridián egyesülése.” Úgy a meridiánok, mint az akupunktúrás/akupresszúrás pontok sűrűbben helyezkednek el a fejen és az arcon. A meridiánok és a csatornácskák képezik az utakat, amelyekben a chi és a vér az emberi testben áramlik; hálózatot alkotnak, és egységes egésszé kötik össze az arcot, a fejet, valamint a testet és a végtagokat. Így aztán a fej és az arc bizonyos területei betegségeket és azok lefolyásának dinamikáját tükrözhetik vissza. E területek masszírozásával elősegítjük a chi és a vér áramlását a kapcsolódó meridiánokban és a hozzájuk tartozó szervekben is. Kiegyensúlyozzuk a Yin és a Yang energiákat, így az e területekhez tartozó szerveket és végtagokat is kezeljük, nem csupán a fej és az arc problémáit. Mindehhez járulékos előnyként társulnak az öregedési folyamat lassításával együtt járó kedvező kozmetikai hatások.


A Wu-féle arc- és fejmasszázs elméleti alapjai

Ezeket az elméleti alapokat A Sárga Császár Belső Könyvében találhatjuk meg. Amint a könyv a Csodás Sarokpont című fejezetben írja: „az arc különböző területei a test különböző részeihez és végtagjaihoz tartoznak”.
A fejmasszázs közvetlenül a fej, az arc és a nyak tartományait ingerli, így nyugtató és csillapító hatást vált ki, és kiegyensúlyozza a Yin és a Yang energiákat. Kiváló gyógyító eredményeket érhetünk el olyan civilizációs betegségekben, amelyek a fejen és a nyakon jelennek meg. Emellett kedvezően hat a külsőnkre, és meghosszabbítja várható élettartamunkat.
A Wu-féle arc- és fejmasszázsban ingerelt pontokat és területeket az akupunktőrök is széles körűen felhasználják. Számos betegséget kezelnek sikeresen, mint például az idegrendszeri, légzőszervi, mozgásszervi, szív- és érrendszeri, valamint az emésztőrendszeri, húgyúti, érzékszervi és nőgyógyászati megbetegedéseket. Közöttük is talán a legfigyelemreméltóbbak az agy különféle sérüléseiből eredő következmények, mint például az agyvérzés, az agyhártyagyulladás és az agyembólia.


A Wu-féle arc- és fejmasszázs és más gyógyító, megelőző módszerek

A fejmasszázs és általában a kínai orvoslás hatékonyságát megnövelhetjük, ha odafigyelünk táplálkozási, alvási és pihenési szokásainkra, a munkához való viszonyunkra és a testgyakorlásra. Mindezek elkerülhetetlenül befolyásolják, hogy milyen sikeresen tudjuk helyreállítani és megerősíteni testünk és életünk természettel való harmóniáját. A Wu-féle arc- és fejmasszázs alapelvéhez tartozik, hogy ne várjuk be a betegség megérkezését. A megelőzés kulcsszerepet játszik, ahogy a kínai gyógyászatban általában is.


A fej gyógyászatbeli és egészségügyi szerepéről

A fej a testen legfelső, központi helyzetet foglal el, és a minden egyes személyre egyedileg jellemző tudati, lelki és fizikai sajátosságok székhelye is egyben. Azt mondhatnánk, hogy a Wu-féle arc- és fejmasszázs nem egyszerűen a fej masszírozása, hanem a teljes test egészségének javítása, mégpedig a fej mint kulcs használata által.

A könyv célja és szándéka kettős. Egyrészt körvonalazni igyekszik a terápia mögött meghúzódó elméleti és tudományos elveket, hogy referenciaforrásként is szerepelhessen. Másrészt a Wu-féle arc- és fejmasszázs tanulásához és alkalmazásához gyakorlati kézikönyvként szolgál. A hagyományos kínai gyógyászat vagy a masszázs iránti őszinte érdeklődéssel felvértezve az olvasó szinte azonnal alkalmazni kezdheti ismeretségi körében – vagy akár nyilvánosan is – ezt az általános célú természetgyógyász eljárást.
A hagyományos kínai gyógyászat szerint az energia sohasem szűnik meg igazán, hanem átalakul valami mássá, és így valami befejezése valami más kezdetét is jelenti. Abban a pillanatban, amikor az olvasó alkalmazni kezdi a Wu-féle arc és fejmasszázst, a szerző küldetése, a tanítás, befejeződik. Ám a tanítás ily módon gyógyítássá is válik. Hiszen remélhető, hogy e ponton, ahol a szerző küldetése beteljesedett, az olvasóé elkezdődik. Az egészség egy egyszerű érintéssel veszi kezdetét…

Kövessen minket facebookon vagy youtube csatornánkon!

Szemezgessen életvezetéssel, egészséggel, testedzéssel kapcsolatos cikkeinkből!

További információk

Szerző

Wu, Bin-Jiang Dr.

Állapot

Antikvár könyv, Új