Oldal kiválasztása

Mantak Chia: A stressz életerővé alakításának taoista módszerei | könyv

1950 Ft

A betegségek az energia szintjén kezdődnek. Minél hamarabb észleljük az egyensúly hiányát, megbomlását a testünkben és a pszichénkben, annál több időnk marad a helyreállítására. Sokan nem tekintik betegségnek a rossz hangulatot vagy a negatív érzelmeket. A taoista gyógyászatban ezeket jelzéseknek tekintjük, amelyek a chi egyensúlyának kezdődő megbomlásáról tájékoztatnak, csakúgy mint a kellemetlen lehelet vagy testszag vagy a makacsság. Számos más viselkedési probléma illetve fizikai fájdalom vezethető vissza a chi egyensúlyának az adott testrészeken történő megbomlására.

A termék megvásárolható a TAO Csikung webshopjában!

Vásárlás
Törlés

Leírás

Mantak Chia: A stressz életerővé alakításának taoista módszerei

Hétköznapi életünkben egyre inkább az anyagi világhoz kötődünk, egyre jobban vonzódunk az anyagi dolgokhoz — a különféle drogokhoz, szórakozáshoz, szolgáltatásokhoz, valamint a mesterségesen előállított ételekhez. Minél nagyobb szükségét érezzük ennek vagy annak a dolognak, annál jobban szorongunk, „stresszelünk”, hangulatunk annál könnyebben változik.

Ha feloldjuk az anyaghoz való érzelmi kötődéseinket, megszabadulhatunk a hozzájuk kapcsolódó érzelmektől is. Az elsődleges megelőzés a chi megőrzése, növelése és átalakítása. Ha már volt valamilyen súlyos betegségünk, megelőzhetjük a visszaesést, például szívinfarktus esetén elkerülhetjük a következőt. Akinek beteg a veséje vagy rendszeresen fáj a háta, ezekkel a taoista módszerekkel megakadályozhatja, hogy állapota tovább romoljon. Az elsődleges megelőzés a chi, tehát az energia szintjén kezdődik.

A taoista módszerek rendszerének célja, hogy segítsen bennünket egészségesen, betegségek nélkül élni, hogy mi is segíthessünk embertársainkon. A szerző sok tanítványa minden nehézség nélkül elhagyta a kávézást, dohányzást, italozást, kábítószereket, és könnyedén lemondtak addig „elengedhetetlennek” hitt szórakozásról, amint elkezdték a munkát önmaguk, szerveik és érzékszerveik megerősítésén.

Kövessen minket facebookon vagy youtube csatornánkon!

Szemezgessen életvezetéssel, egészséggel, testedzéssel kapcsolatos cikkeinkből!

További információk

Szerző

Chia, Mantak

Állapot

Antikvár könyv, Új