Oldal kiválasztása

A taoista szerelmi gyakorlatok és szexuális hagyomány filozófiai háttere szervesen illeszkedik a taoizmus létszemléletébe.

A taoizmus Lao-ce Tao Te King-jét tekinti egyik alapkönyvének. Lao-ce ebben a könyvben összegzi a Tao (Út) fogalmát, mely a létezés örökkévaló ősforrását jelenti. A Tao a világban megnyilvánuló és hatást kifejtő természeti törvény, mely az emberi világban a helyes cselekvés mércéje. Lao-ce a könyvben azt képviseli, hogy az ember akkor éli bölcsen az életét, ha ezt az egyetemes törvényt felismeri, és megpróbál összhangban élni vele.

 

A taoista szellemiségből szorosan következik, hogy a taoista bölcsek a szexualitást is a természet törvényeivel kívánták összehangolni, az egészség megőrzésének, és a hosszú és kiegyensúlyozott élet megvalósításának céljából. Így az idők során a taoista szexológia a kínai gyógyászat egyik fontos ágává vált (Chia, 2002).

A következő interjút, melyből a fenti részlet is származik, egy taoista oktató, Michael Winn, készítette egy 43 éves hölggyel, aki a petefészek kung fut gyakorolja. A beszélgetés témájával foglalkozó könyvekről a szexuális kungfu kulcsszónál olvashat.

Kérdés: Mióta gyakorolja a petefészek kung fut?
Válasz: Három éve.
Kérdés: Nehéz volt elsajátítani ezeket a technikákat? 
Válasz: Könnyen ment, annál is inkább, mert már kezdettől fogva nyilvánvaló előnyökkel járt: ez állandóan ösztönzött a gyakorlásra, de azért beletelt némi időbe, míg sikerült beillesztenem ezeket az életembe.
 
Kérdés: Egyedül tanult vagy partnerrel?
Válasz: Eleinte egyedül gyakoroltam, éppen akkortájt zártam le egy kapcsolatot. Azonnal erőt adott, mert irányítani tudtam szexuális energiáimat és felfedeztem a szexualitást, mint az önfejlesztés erőforrását.
 
Kérdés: Mit ért erőforrás alatt?
Válasz: Úgy értem, ahogy a taoisták beszélnek önmagunk ápolásáról, az energiák finomításáról, személyes és szellemi fejlődésünk előmozdítása érdekében. Ebben a vonatkozásban a szexuális energia tulajdonképpen nyersanyag, amit azután tovább finomíthatunk. Ténylegesen megtapasztaltam, milyen az, amikor az ember saját szexuális energiáját áramoltatja a testében és érzékeli, hogyan alakul át ennek hatására a teste és az érzelmei.
 
Gyógyító szerelem könyv

Gyógyító szerelem

Ajánljuk minden nőnek, minden korosztályból – legyen bár egyedülálló, házas, vonzódjon akár a saját, akár az ellenkező nem iránt –, akit komolyan érdekel, hogyan gyarapíthatja és használhatja fel szexuális energiáját.

A taoista mesterek ezeket a titkokat évezredeken át csak a királyi család és az ezoterikus körök kiválasztott tagjainak tanították.

Az ebben a könyvben ismertetett útmutatót és gyakorlatokat első alkalommal tárjuk érthető nyelven a nyugati olvasók elé.

A szerzők két fontos gyakorlatot tanítanak a nőknek szexuális energiájuk fejlesztéséhez és finomításához.

1. A petefészek légzés, amely:

  • lerövidíti a menstruációt
  • enyhíti a görcsöket
  • több életerőt (Chi/Qi) gyűjt a petefészekbe
  • gyarapítja a szexuális (vonz)erőt

2. Az orgazmikus felhúzás, amely nem csak egyedül, hanem partnerrel is gyakorolható.

Amikor ezeket a gyakorlatokat elsajátítjuk, egész testünket átjárja a gyönyör – ez az élmény messze felülmúlja a hétköznapi hüvelyi orgazmust, és pazarlás helyett gyarapítja az életerőnket.

Kérdés: Korábban is előfordult, hogy erőforrásnak érzékelte a szexuális energiát, még mielőtt taoista gyakorlatokkal kezdett volna foglalkozni?
Válasz: Nem, erőforrásnak nem. Zavarban voltam, hiszen a nyugati kultúrában nőttem fel, ahol elválasztják a testet és a szellemet. Természetemnél fogva érzéki típus vagyok és teljes mértékben élvezni tudom a szex fizikai oldalát. Mindig megérintett valamiféle misztikus elem, illetve a spirituális egyesülés lehetősége egy szexuálisan és érzelmileg is intim kapcsolatban. Vágytam a belső egyesülés után és tudtam, hogy először saját magamban kell átélnem, mielőtt egy partnerrel is megvalósíthatnám. Ez a vágyakozás táplálta szellemi keresésemet, amely elvezetett a meditációhoz és végül a taoista szexuális gyakorlatokhoz.
A taoista szexuális gyakorlatok megtanulása segített megalapozni a meditációt a testemben és a mindennapi kapcsolataimban. Azért vonzottak, mert fontosnak tekintik az ég és föld, test és szellem harmóniáját. A szexuális energia szellemi utam értékes tápláléka lett. Rájöttem, hogy nemcsak élvezem a szexet, hanem át is tudom alakítani szellemi energiává. A szexuális élvezet így intenzívebb és különlegesebb lett. Az élvezet extázissá, az extázis pedig boldogsággá alakult át.
Kérdés: Eszerint a szex olyasmi, amit önmagával is gyakorolhat?
Válasz: Igen. Mintha létezésem napi huszonnégy órán át tartó szexuális élmény lenne. Ez az energia állandóan rendelkezésemre áll. Korábban kissé beleragadtam a polaritásba. Vagy elnyomtam a szexuális vágyaimat, ha nem volt olyan kapcsolatom, amelyben azokat megélhettem volna, vagy kényszerűségből kezdtem járni valakivel. Most sokkal élénkebb és felhangoltabb vagyok szexuálisan. Teljesen feltöltöttnek érzem magam, állandóan az életre hangoltan. Nem szükséges mindenáron egy férfit találnom. Mivel a szexuális energiám tisztább vezetékeken áramlik, el tudok viselni magasabb szintű energiát is anélkül, hogy sürgetést éreznék a levezetésére.
 
Kérdés: Mi történik a szexuális energiával, amikor nincs kapcsolatban, nem szeretkezik valakivel?
Válasz: Amikor először kezdtem el a petefészek légzést, azonnal rájöttem, hogy könnyen tudom vezetni a szexuális energiát a nemi szervekből a test különböző részeire. Nagyon egyszerű, de igen erőteljes gyakorlat. Fokozni tudom a képességemet, hogy jelen legyek az adott pillanatban. Idővel sikerült annyira finomítanom, hogy munkámban és a hétköznapi életben is több energiát tudok megosztani az emberekkel. Ez nem feltétlenül szexuális vonatkozású, de tudom, hogy a szexuális energiámat alakítom át szeretetteljes és gyógyító energiává.
 
Kérdés: Úgy gondolja, a férfiak vonzóbbnak találják, mióta a petefészek gyakorlatokat végzi?
Válasz: A jelek szerint igen.
 
Kérdés: Más típusú férfiakat vonz?
Válasz: Azt mondanám, hogy az emberek általában vonzóbbnak találnak. Bár a kapott visszajelzések alapján a férfiak jobban vonzódnak hozzám, ez nagyon kellemes módon történik. Újabban például nem bámulnak meredten rám. Korábban mindig ezt éreztem, ha szexuális energiám teljében voltam, erőteljes szexuális kisugárzásom kihívó volt, olyan reakciókat váltottam ki, amit valójában nem akartam. Most úgy érzem, az emberek érdeklődése teljes személyemnek szól.
 
Kérdés: Nevezhetné ezt személyes vonzerőnek?
Válasz: Igen, legyen személyes vonzerő.
Kérdés: Gyakorolta valaha a petefészek kung fut férfival?
Válasz: Igen. Az első három hónapban egyedül gyakoroltam, majd szerencsére találtam olyan férfit, aki már egy ideje gyakorolta a taoista szexuális módszereket.
 
Kérdés: Az első három hónapban észlelt-e valamilyen változást a havi ciklusában vagy bármilyen más fizikai változást?
Válasz: A havi ciklusom egészséges és problémamentes volt korábban is, így nem vettem észre semmi különös dolgot. Azok a barátnőim viszont, akik korábban sokat küszködtek a ciklusukkal, a gyakorlás alatt drámai javulást tapasztaltak, megszűntek a görcseik, lerövidült a vérzésük, és elmaradoztak a premenstruációs tüneteik is.
 
Kérdés: Mi a helyzet az érzelmekkel? Úgy tartják, a szexualitás sokféleképpen kapcsolódik az érzelmekhez. Miután elkezdte a gyakorlást, megváltozott-e a kapcsolata az érzelmeivel?
Válasz: Igen. Amikor elkezdtem a petefészek kung fut, már ismertem jó néhány taoista gyakorlatot, ezért nem tudom megmondani, pontosan melyek hatottak az érzelmeimre. Emlékszem, az öt elem elegyítésének első része igen hatásos volt, hiszen itt a negatív érzelmek újrahasznosítása a cél, tisztább energiák formájában. Ezt összekapcsolva a taoista szexuális gyakorlattal rendkívül nagy felelősségérzetre tettem szert: tudom, hogy én irányítom a szexuális és érzelmi energiáimat.
 
Kérdés: Úgy gondolja, hogy az elegyítés és a petefészek kung fu gyakorlatai összeférnek?
Válasz: Igen. Csodálatosak a partnerrel végzett taoista szexuális gyakorlatok, de rendkívül hasznos az elegyítés gyakorlata, mert tisztán tartja az érzelmi energiát. Egészen más szintre emeli a kapcsolatot. Kimarad belőle a férfi-nő kapcsolatban oly gyakori érzelmi zűrzavar.
 
Kérdés: Ön szerint nem veszélyes csak a szexuális gyakorlatokat végezni, ha ezt nem egészíti ki a negatív érzelmek átalakítása?
Válasz: Szerintem ez az illetőn múlik. Ha mindkét fél felelősséget vállal az érzelmeiért, belátással el tudják azokat engedni, akkor valószínűleg elég, ha csak a szexuális gyakorlatokat végzik. De sokat nyerhetnek az egyéb meditációs gyakorlatokból is. Az olyan párok esetén, akik érzelmi zűrzavarban élnek, létfontosságú az elegyítés a rendszeres szexuális gyakorlatok mellett.
 
Kérdés: Ismer-e valakit a módszer gyakorlói közül, akinek gondja volt a gyakorlatokkal?
Válasz: Nem, senkit. Akit csak ismerek közülük, nagyon lelkesen számolnak be az eredményeikről.
 
Kérdés: Nincsenek mellékhatások?
Válasz: Senkit sem hallottam mellékhatásokról panaszkodni. Ez a módszer nemcsak megőrzi, de át is alakítja a szexuális energiát. Finomítja és szétterjeszti az egész testben, így fizikailag és szellemileg egyaránt frissít, élénkít. A gyakorlás ezáltal kiküszöböli a szexuális vágy negatív hatásait, amely sokaknál frusztrációban nyilvánul meg. A szexuális értelemben vett frusztráció tulajdonképpen elzáródott szexuális energia.
Kérdés: Amikor járni kezdett új partnerével, tapasztalt-e valamilyen különbséget közte és korábbi partnerei között, akik nem gyakorolták ezt a módszert?
Válasz: Igen. A különbség drámai volt és lenyűgöző. Ez a kapcsolat, amelyben azóta is boldogan élünk, tartalmazza mindazokat az intim és örömteljes elemeket, amik a korábbi kapcsolataimat is megszépítették, de jóval meghaladja eddigi tapasztalataimat. Kapcsolatunk rendkívül tiszta. Az információ zavartalanul és folyamatosan áramlik közöttünk, és ez valódi kötődést biztosít sok, nagyon sok szinten, amit soha azelőtt nem érzékeltem. Érzelmileg, gondolatilag és lelkileg is összekapcsolódunk, gyakran szinte olvasunk egymás gondolataiban. Úgy érezzük, akkor is tudunk szeretkezni, ha fizikailag távol vagyunk egymástól. Érezzük a spirituális kapcsolatot, ami nagyon, nagyon boldogító.
 
Kérdés: Mit tud azokról a nőkről, akik megtanulták a gyakorlatokat, de nem találtak olyan partnert, aki maga is végezné azokat? Vannak ilyen barátnői?
Válasz: A módszerrel foglalkozó ismerőseim közül mindenki partnerre vágyott. Érdekes, hogy amikor a módszer jótékony hatásairól beszélek, az emberek eleinte cinikusan és gyanakvóan reagálnak. Legtöbben szexuális téren jutunk a legnagyobb élvezethez, ezért nem szívesen hagyjuk el a járt utat a járatlanért. Mivel ez a módszer szellemi előnyökkel jár, sokan azt hiszik, a fizikai síkon nem túl élvezetes, ezért húzódoznak tőle. De ismerőseim közül azoknak, akik megtanulták a gyakorlatokat, sokkal élvezetesebbek és örömtelibbek lettek szexuális élményeik, ezért alig várják, hogy megoszthassák azokat valakivel.
 
Kérdés: Milyen problémákkal találkozhat az a nő, aki maga gyakorol, partnere viszont nem?
Válasz: Az ilyen kapcsolatok minősége valószínűleg jobb, mint korábban. A finomított energia egy része ugyanis túlcsordul és a partner valószínűleg felveszi, akár öntudatlanul is.
 
Kérdés: Ön szerint fennáll-e a visszaélés veszélye, azaz egyfajta „szexuális vámpírizmus”, ahol az egyik fél elszívhatja a másik energiáját?
Válasz: Minden hatásos módszerrel vissza lehet élni. Fontos a kölcsönös szellemi fejlődés iránti elkötelezettség, ha valaki partnerrel szeretné ezeket a gyakorlatokat végezni.
 
Kérdés: Le tudná írni, milyen az orgazmusa a partnerével?
Válasz: Inkább völgy, nem csúcs orgazmus. Az energiahullám lassan emelkedik a testemben. Ez az aktív stimuláló szakasz elnyújtott izgalmi állapotban csúcsosodik ki, azután mélyen ellazulok a „völgyben” egy időre. Ezt a ciklust kétszer, háromszor vagy többször is megismétlem. Minden soron következő izgalmi csúcs magasabb, és minden völgy mélyebben ellazít, így testem-tudatom-szellemem egészéből egyre nagyobb rész kerül izgalmi állapotba, egyre jobban átadva magát. A völgy orgazmus spontán jön létre a mély ellazulás állapotában, rendkívül erőteljes élmény, amelyben minden sejtem, lényem minden részecskéje tökéletes extázisban feloldódik. Mélyen összekapcsolódunk a partneremmel. Egész lényem osztozik az övével, az övé pedig az enyémmel egyetlen határokat nem ismerő áramlásban. Néha tudatunk kiterjed, és az egész kozmoszt magába öleli, ez olyan, mintha mindenütt egyszerre jelen lennénk, mindennek a részévé válnánk. Néha az orgazmus olyan, mint egy nukleáris maghasadás és magfúzió egyszerre, ahol végtelenül kiterjedünk és beleolvadunk a semmibe. Az érzetek, érzékletek hatalmas skáláját tapasztaltam minden alkalommal. Kezdetben néha egész nap szeretkeztünk és meditáltunk az általunk fejlesztett energiával. Mindig alázattal gondolok a férfiben és nőben rejlő hatalmas energiákra. Közelebb vagyunk az isteni-istennői léthez, mint gondolnánk.
 
Kérdés: Képes-e megkülönböztetni a saját energiáját a partnerétől a keringetés és a megosztás során?
Válasz: Határozottan érzem az energiáját csakúgy, mint az egyesülés minőségét is. A szexuális gyakorlatot megelőzően egy évig gyakoroltam a Mikrokozmikus Pálya meditációt, és a petefészek kung fu egyéni gyakorlatait is több hónapig végeztem partner nélkül. Mivel partnerem is jártas a gyakorlatokban, egyesülésünk tényleg spontán történt, egyikünk sem akarta irányítani. Már az első energiacserénél éreztem, hogy az energia természetes úton a Mikrokozmikus Pályán, az öv- illetve a tolócsatornán halad. Ha az ember naponta meditál ezeken az energiapályákon, a szeretkezés energiája erőlködés nélkül áramlik ezekbe a vezetékekbe.
A multiorgazmusos pár

A multiorgazmusos pár

Bármilyen megdöbbentően hangzik is, mind a nők, mind pedig a férfiak képesek többszörös orgazmusra.

Ez a könyv arra tanítja Önt és partnerét, hogyan tapasz­talhatja meg a többszöri, egész testre kiterjedő orgazmust. Mindazonáltal ez csak a kezdete annak a szexualitásra vonatkozó tudásnak, amelyet bemutatunk. Ha ön és partnere mindketten multiorgazmusosak, mindketten sokkal nagyobb élveze­tet fognak egyénileg is átélni. Emellett képessé válnak arra is, hogy összehangol­ják szexuális szükségleteiket, és így a bensőségesség és eksztázis még kielégítőbb szintjeit érhetik el együtt.

A taoista szexuális tanítások, melyeket „A hálószoba művészeté”-nek is neveznek, egy ötezer éves hagyomány, melyet hosszú ideje úgy ismernek, amely a férfi többszörös orgazmusáról valamint a szexuális kielégülés egyéb titkairól szól.

Azért hozták létre, hogy a párok megtapasztalhassák az élvezetesebb és gyógyító szerelmeskedést. A szexualitásra vonatkozó szégyenérzettel és helytelen információk tömkelegével szemben, amelyben többségünk felnő, „A hálószoba művészete” megvilágosító erővel hatott.

Petefészek kungfu
Kérdés: Milyen sokáig szeretkeznek?
Válasz: Több órán át. Néha két óráig, máskor három vagy négy órát. Gyakran egész éjszaka egymást követik a csúcs és völgy szakaszok, a „völgyek” között kicsit szundítunk. Azt mondják, a szerelemben elveszítjük az időérzékünket. Ez valóban így van a taoista szeretkezésben. Úgy érezzük, a miénk minden idő, az örökkévalóságban élünk és közben egyre gyarapszik az energiánk. Most, hogy már annyiféleképpen összekapcsolódtunk, nincs szükségünk ilyen hosszú időre. Egyszer mindössze 30 másodpercig szeretkeztünk és elértük az első völgy orgazmust, de a polaritás olyan erős volt közöttünk, hogy a völgy orgazmus négy órán át tartott. Mára sokkal jobban egymásra hangolódtunk, és úgy érezzük, mintha állandóan szeretkeznénk.
Kérdés: A csúcsok és völgyek váltakozását a férfi erekciója határozza meg?
Válasz: Inkább azt mondanám, hogy a két ember határozza meg. Mindketten felfokozott izgalmi állapotban vannak és amikor egyikük érzi, hogy közeledik a pont, ahonnan már nem tud visszafordulni, akkor mindketten felvezetik az energiát, majd a völgy nyugalmában elegyítik és kicserélik. A hullám mindig spontán indul és mindkettőnket magával ragad.
 
Kérdés: A nyugalmi időszakban, amikor az izgalom a tetőpontjára ért, és a felfelé áramló Chítől az egész test bizsereg, átforrósodik és vibrál, fennáll-e az öntudatlanság veszélye?
Válasz: Ha nagyon fáradt vagyok, kevésbé tudatosodik bennem az energia. Általában teljesen megváltozott tudatállapotba kerülök. Sikerült a partneremmel egy olyan olvadási pontot találnunk, ahol igen éber mégis nagyon könnyed vagyok. Akkor meditálhatok és tovább finomítom a szeretkezésünket.
 
Kérdés: A völgy orgazmus technikája azt írja elő, hogy különböző szinteken, vagy erőközpontokon (dantien) meditáljunk. Képes-e ezzel az energiával meditálni a különleges központoknál?
Válasz: Nagyon nehéz általánosítani, mert minden tapasztalat egyedi. Kezdetben úgy tapasztaltam, hogy az energia a Mikrokozmikus Pályán kering, de azt is észrevettem, hogy az egész testben mozog. Minden völgyben a következő központba emelkedik. Voltak olyan szakaszok a völgyben, ahol szökőárként felzúdult, máskor inkább a központban vagy a háton haladt, megint máskor egyenesen fellövellt, mint egy rakéta.
 
Kérdés: Ez az érzés a szeretkezés után is fennmarad?
Válasz: Azonkívül, hogy nőnek, illetve férfinak érezzük magunkat a saját testünkben, mi vagyunk az összes nő, illetve férfi, isten és istennő. Ezt már a korábbi szerelmi kapcsolataimban is tapasztaltam, de ezúttal állandóan jelen van.
 
Kérdés: Most, idestova három éves közös gyakorlás után, hogyan látja a gyakorlat fejlődését?
Válasz: Azt mondanám, hogy minden taoista gyakorlat egyik aspektusa az energia aktív, tudatos felvétele közvetlenül a csillagokból, a napból, a földből és a partnertől. Úgy érzem, sikerült magamba szívnom és életembe építenem valamennyit partnerem férfias, Yang minőségeiből. Partnerem Yang energiája erőforrásként rendelkezésemre áll az önérvényesítésemhez, hogy kreatívabb és őszintébb lehessek. Az energiacsere során partnerem teljes lénye kitágította a személyiségemet, amelybe beépültek az ő tulajdonságai is.
 
Kérdés: Hogyan hatott a mindennapos meditációjára az a férfias energia, amit magába integrált?
Válasz: Szeretnék összeszedettebb lenni, integrálni magamban a férfias és nőies energiákat. Ennek a gyakorlatnak az egyik nagy előnye az, hogy összeszedettebbek, kiegyensúlyozottabbak leszünk. A partneremmel való energiacsere ténylegesen előmozdította a szellemi fejlődésemet. Ugyanaz az energia, amely elveszett volna az érzelmi zűrzavarokban vagy a tökéletlen kommunikációban olyan energiaforrássá alakult, amely felhasználható a fejlődésemben. Az érzelmi és szellemi életemet egyfajta tisztaság jellemzi. Másrészt egyre finomodik az energia. Partnerem energiája rendelkezésemre áll a szellemi fejlődésemhez, az enyém pedig az övéhez.
Kérdés: Érzése szerint mi ennek a gyakorlatnak a legfelső szintje?
Válasz: A legmagasabb szint az ember szexuális, érzelmi és mentális energiájának finomítása és átalakítása finom szellemi energiává és szellemtestté, amely a fizikai testben él ugyan, de szabadon mozoghat a térben és időben. A szexuális gyakorlat megőrzi és finomítja az üzemanyagot, de az igazi alkímiát a Kan és Li meditációk jelentik. A Kan és Li gyakorlat lényege a tűz és víz, a férfias és nőies energiák alkotó egyesítése az egyes erőközpontokban, azaz Tan Tieneknél. Az önmagával folytatott közösülés során a gyakorló önmagát termékenyíti meg, táplálja a magzatot, végül megszüli a belül fejlődő spirituális gyermeket. Ezután jön az újabb kihívás, a mindennapi élet viszontagságai közepette erős, finomított energiával és erénnyel táplálni kell. Hogyan kapcsolódik mindehhez a partner? Én „bábáskodom” az ő szülésénél, ő pedig segít az enyémnél.
 
Kérdés: Ön egyszerre lehet az apja és az anyja ennek a spirituális gyermeknek a külső férfias energia segítségével?
Válasz: Így van. Különösen azt szeretem a taoista gyakorlatokban, hogy a saját természetünkön munkálkodva teljesen kivirágzunk, és megszüljük önmagunkat. A páros gyakorlásban a partner az örömön és az élvezeten kívül támogatást is nyújt. Azt is tudom, hogy magam is fejleszthetem a saját szexuális energiámat és alkotó módon fel is használhatom.
Kérdés: Úgy véli, hogy a szexuális gyakorlatok lényegesek a szellemi fejlődésben?
Válasz: Igen. A partner azonban nem elengedhetetlen. Ezeket a gyakorlatokat szüzességi fogadalmat tett nők is végezhetik, akik ily módon akarják átalakított szexuális energiájukat spirituális fejlődésükre és mások szolgálatára fordítani. Aki később partnerrel szeretne gyakorolni, annak az egyéni gyakorlás lehetővé teszi, hogy sietség nélkül kiválaszthassa a neki legmegfelelőbb partnert, nem kell csak azért fejest ugrania egy kapcsolatba, hogy szexuális vágyait kielégíthesse. Tehát úgy fogalmazhatunk, hogy az egyéni művelés igen létfontosságú, míg a páros igen értékes, de szabadon választott. Van még valami, amit fontosnak tartok megemlíteni, ha már az előnyökről beszélgetünk. Ezek a gyakorlatok elkezdésüktől fogva változást idéznek elő, fokozzák az érzést, hogy magam irányítom a sorsomat. Felelősségteljesebb lettem és képes vagyok energiáimat kreatívan felhasználni.
 
Kérdés: A Tao tehát érzelmeink és energiánk irányításáról szólna? Hogyan egyeztethető ez össze az erőfeszítés nélküli szabad áramlás elvével?
Válasz: Szerintem az élet olyan, mint egy folyó. Mielőtt gyakorolni kezdtem az elegyítést és a petefészek kung fut, érzelmi és szexuális életemet az árral sodródó falevélnek érzékeltem, mintha a körülmények keltette áramok irányítottak volna. Most, a taoista gyakorlatok birtokában inkább csónaknak érzem magam, és fel tudom használni az áramlatot a folyó követésére. Ha visszatekintek a múltamra, és összehasonlítom akármelyik korábbi kapcsolatom szenvedéseit a mostani boldogságával, megállapítom, hogy a taoista gyakorlatok lehetővé teszik, hogy harmonikusan és könnyedén ereszkedjünk lefelé a folyón anélkül, hogy folyton zátonynak vagy sziklának ütköznénk. Mi vagyunk a kormányosok.
Jáde Hölgy
Kapcsolatok
Kérdés: Beszéljünk egy kicsit a kapcsolatok lélektanáról. Ön szerint hogyan változtatja meg ez a gyakorlat a nemek harcának pszichológiáját?
Válasz: Azt gondolom, mindkét fél számára elengedhetetlen, hogy az energia felemelésének és teljes megosztásának szándékával kezdjenek kapcsolatot, mert ennek az energiacserének a célja a fejlődés. Ez a fejlődés természetesen halad a maga útján mind érzelmileg, mind szellemileg. Ahogy az energia felfelé áramlik a gyakorlat során, gondoskodik magáról. Ebből természetszerűleg ered minden más is. Megszűnik a hatalmi harc. Amikor tisztázandó kérdések merülnek fel, megvannak hozzá az eszközök is. Olyan harmóniáról és áramlásról beszélhetünk, amely jócskán túllép a nemi aktuson. Óriási előny továbbá a ráhangolódás a másik személyre, bárhol járjon is.
 
Kérdés: Mit gondol, miért történik mindez?
Válasz: Saját tapasztalatom szerint ahogy az energia halad felfelé, kapcsolódások jönnek létre a szív szintjén valamint mentális és spirituális szinten is, és ezek a kapcsolatok igen mélyek.
 
Kérdés: Van néhány konkrét kérdésem magával a technikával kapcsolatban. Tényleg érzi az energia áramlását felfelé a gerincen, meghatározott pályákon? Úgy tűnik, hogy a szeretkezés során ezek az energiák keverednek. Ez kissé zavaros.
Válasz: Véleményem szerint érdemes különbséget tenni az egyéni gyakorlás (ahol saját magamat izgatom) illetve a partnerrel való gyakorlás között, amikor is az egész lényem összefonódik az övével. Amikor partnerrel vagyok, egész lényem nagyobb része jön izgalomba. Így mikor az energiák megindulnak felfelé, valószínűleg jobban kiterjednek és feltöltik az egész testemet. Amikor egyedül vagyok, tisztábban érzékelem az energia mozgását a gerincemben. Amikor partnerrel gyakorolok, az egész testemben érzem felemelkedni az energiát. Néha nemcsak a saját, hanem partnerem energiáját is érzem, amint egy oszlopban vagy hullámban halad felfelé.
 
Kérdés: Felfedezett-e más olyan technikát, amely segíti a szexuális gyakorlást?
Válasz: Kedvesemmel együtt bizonyos dolgokra magunktól jöttünk rá. Ez a gyakorlat sokkal nagyobb figyelmet követel a férfiaktól, mint a nőktől. A nők esetében tulajdonképpen a medence alapizmainak irányításáról van szó. Csupán össze kell húznom a medence alapizmát a farkcsont irányában, és kissé meg kell döntenem a medencémet, és az energia máris megindul felfelé. Néha a kezemmel irányítom a partnerem hátán, vagy ő az enyémen, amikor a nyugalmi szakaszhoz érünk. Ez mindkettőnknél kiváltja azt az érzetet, hogy mi magunk irányítjuk az energiát. Néha megérintjük egymás koronapontját, amely elősegíti az energiagyűjtést ebbe a pontba. Onnan lefelé árad az energia. A völgy orgazmus legfinomabb és legtökéletesebb tulajdonsága, hogy az energia az egész testen halad felfelé a koronán keresztül. Időnként kiárad a testből, majd rendkívül finom nektárként ereszkedik lefelé a test összes sejtjén és atomján keresztül.
 
Kérdés: Hogy látja, a gyakorlat fokozta vagy csökkentette szexuális vágyait?
Válasz: A vágy körülbelül ugyanakkora, de sokkal elégedettebb vagyok. Ezenkívül kitágult a szexről és a szerelmi kapcsolatokról alkotott elképzelésem. Úgy érzem, lassan-lassan haladok célom felé, hogy teljesen éljek, és minden mozdulatomban szeretkezzek az univerzummal. Rendkívül hálás vagyok, hogy partnerrel gyakorolhatom a szeretetet. Úgy érezzük, állandóan együtt vagyun,k és akár egymás közelében vagyunk, akár nem, tudjuk szeretni egymást, és tudunk energiát cserélni. Átalakított érzelmi és szexuális energiáink táplálják szellemünket, amit szeretet formájában másokkal is megosztunk.

Kövessen minket facebookon is!

Multiorgazmusos férfi borító
Szerelmi reflexológia borító
Taoista szerelmi titkok borító