Oldal kiválasztása

Amikor Lü Tung-ping mester, a híres spirituális tanító lejött a hegyekből, látta, ahogy a buddhisták minden nap meditálnak, és napról napra betegesebb lesz az ábrázatuk. Ezért megmutatta nekik, hogyan gerjeszthetnek saját maguk energiát. Energiagerjesztés nélkül a meditáció olyan, mintha nyitott edényben teszünk fel vizet forralni: a víz gyorsan elforr, az edény pedig leég.


Lehet, hogy nem ez a legtalálóbb hasonlat, de mégis az az igazság, hogy sok olyan meditáció és gyakorlat létezik, ami csak megrekeszti bennünk az energiát, ezért a gyakorlás után hidegek és szárazak maradunk.

Ha viszont túl gyorsan forraljuk föl a vizet, akkor forróak és szárazak leszünk. Ezért nagyon fontos, hogy megtanuljuk a helyes meditáció és az energiafejlesztés módszerét. Az önfejlesztésben és a meditációban az egyéni beállítások, igazítások éppen olyan fontosak, mint egy hangszer hangolása. Ha nem így járunk el, akkor a mesteri tudásunk sérülhet. A helyes meditáció arról ismerszik meg, hogy az ember meleg és nedves lesz tőle. Csak a halott dolgok hidegek és szárazak, de ami él, az meleg és nedves.

Az energiagerjesztést, amely tehát fontos és szükséges a fejlődéshez, a „tűzokádó sárkány” módszernek nevezzük. A módszer kulcsa a belső energiagerjesztés. A tűz a saját energiánk, és ezzel a módszerrel még az elhalt vagy sorvadófélben levő szervek és szövetek is meggyógyíthatók.

Az idősebb férfiak hajlamosak az impotenciára. Ha azonban helyreállítják energiájukat, újra olyanok lehetnek, akár a tűzokádó sárkány, valósággal megfiatalodnak. Sok olyan idős ember van, aki az energiagerjesztésnek ezzel a módszerével segített magán. Akinek már eleve jó állapotban van az energiája, vagyis nem beteg és nincs legyengülve, az is jól hasznosíthatja a technikát az energia finomításában és egyensúlyban tartásában. Azért beszéltem ma erről a módszerről, hogy megértsék, milyen értékes és fontos alapja ez a további spirituális fejlődésnek.

Ezt a technikát Lü mestertől tanultam. Amott láthatják a szobrát. Utazás közben ábrázolja – nagyon szeretett utazni. Bejárta egész Kínát, tanított és az említett rejtett módszerekkel segített az embereknek. Költeményeket is írt, és módfelett élvezte az életet. Ki állította, hogy egy isteni természetű lény nem élvezheti az életet? Később még többet is fogok mesélni az életéről.

Most felolvasok Önöknek egy verset Kou Hsziao-hszieng mestertől, aki valamikor i.sz. 160 és 300 között tevékenykedett. Kínában egészen a legutóbbi generációig emlékeztek rá, de nem név szerint, hanem mint a Halhatatlan Koura. Az ő unokaöccse volt Kou Hong mester.

Nagyratörő elmém guruló igazgyöngye irányította életem.
Űzött mindenfelé, hogy titkos könyvekben kutassak.
Bár mindenütt kerestem, de mégsem találtam az igaz halhatatlanságot.
Csak saját ostobaságomra gondoltam,
és azt reméltem, hogy a fémekben,
az értékes ásványi kincsekben
meglelem az ősi szent szellemi alkímiát.
Galambősz fejemmel hatvanévesen is
az igazságot keresve kóboroltam.
Összes vagyonomat mind erre tékozoltam.
Végül sóhajtva roskadtam a földre.
Ekkor megtaláltam végre a mesterem,
aki mosolyogva adta át az igazságot.

A rejtett életerőt ne keresd anyagban.
Magadban lelheted jin és jang
szemfényvesztő játékában,
melyből csi és sen születik.
Tápláld az elme
láthatatlan szemfényvesztését,
engedd át magad jin és jang táncának,
azáltal, hogy mélyen, gyengéden és lazán
lélegzel ki és be,
így hagyod, hogy a két erő segítsen
megérlelni és megújítani életerőd.

A Halhatatlan Pirulát így készítsd:
először állítsd fel a Belső Aranyüstöt.
Ezután engedd, hogy alatta a tűzhely
feltöltődjön az öt energiával.
A Li tüze mindig ereszkedjen az óceán mélyére,
az alsó tan-tiened alá.
A Kun vize pedig áradjon
felső tan-tiened égboltozatáig,
hogy finomítsák testnedveid.
Ekkor frissen összegyűjtött jáde folyadékod
öntözi életed tiszta földjét.
Az illatos balzsam-zápor mindenütt hull.
Ezzel a halhatatlanság küszöbére érkeztél.

Máshogy nem érhetsz célt.
Az igazság csak akkor lesz veled,
ha szellemed tudatossága mély.
Lásd be, nem az anyagi univerzum,
ami örökké tart,
hanem a halhatatlan létezés
igazsága örök.
A halhatatlansághoz csak az őszinteség vezet.
Amit most elmondtam, tanulmányozd alaposan.