Oldal kiválasztása

A I Ching ( közismertebben: Ji Csing vagy Ji King ), egy ősi könyv, amely megismertet bennünket a természet, az emberi társadalom és az egyének életének változásaival és a változatlan, örök igazsággal.

Napjainkban sokszor nem tudjuk előre, hogy egy adott szituációban mi a helyes vagy helytelen, hogy melyik lépés vezet szerencsés vagy balszerencsés kimenetelhez. A médiumoktól az orákulumokon át a spontán írásig különböző jóslási módszerek jöttek létre. Ezek az eljárások azonban általában nem segítenek abban, hogy objektív módon lássuk a helyzetet, mert pontosságuk a médiumoktól vagy az értelmezést végző személytől függ.

A régi szellemi mesterek életük alakításához hosszú időkön át a I Chinghez fordultak szellemi útmutatásért. A Változások könyve a szellem természetes fogékonyságának elvén alapul. Nem szubjektív válaszokat ad a kérdéseinkre, és nem hoz döntést sem helyettünk. Sokkal inkább arra ösztönöz, hogy más megvilágításban szemléljük körülményeinket, és e szerint hozzunk döntést. Így a függőség kialakítása helyett elősegíti a fejlődésünket.

Rendszeres tanulmányozásával az igazság különböző szintjei fokozatosan tárulnak fel. A I Ching kulcsként használható a lélek belső helyiségeinek feltárásához, amelyek szorosan kapcsolódnak a mindenség rejtett zugaihoz. A fejlődés egy bizonyos szakaszában a tudatunk, lelkünk mélyén eltemetett igazságot nem mindig könnyű meglátni, észlelni. A Változások könyve azonban segíthet ennek és sok minden másnak is a feltárásában. Az elme rezgéséhez idomuló finomenergia eredményezi a I Ching válaszát.

Az igazi látnok nemcsak látja, hogy mi fog történni, hanem megvan a bölcsessége és a képessége, hogy helyesen lépjen az adott helyzetben. Így a I Ching egyszerre foglalkozik az előrelátás fejlesztésével, valamint azzal a képességgel, hogy ezt helyesen tudjuk használni.

 

Forrás: Ni Hua Ching: I Ching – A Változások Könyve és a változatlan igazság
A könyv kapható a könyvesboltokban!

Kövessen minket kiadónk Facebook oldalán vagy a könyv Facebook oldalán!

Kövessen minket youtube csatornánkon: