06-30-350-7040 (munkaidőben) info@lunarimpex.hu
Lun-ár

A Tao Gyógyító Fényének felébresztése

4000 Ft4750 Ft

Miről olvashatunk Mantak Chia mester

A TAO GYÓGYÍTÓ FÉNYÉNEK FELÉBRESZTÉSE című könyvében?

  • Öngyógyítás a szervezet legfontosabb pontjain átáramoltatott Chi-vel.
  • Lazítás a megvilágosodás felé vezető úton a kozmikus belső
  • A szellemi fejlődés felgyorsítása a szexuális energia szeretetté alakításával.
  • A meditációk gyors feltöltése energiával a bemelegítő gerinc-Chi Kung gyakorlatok segítségével.
  • A Föld, az Ég és a Felsőbb Én energiáinak felhasználása a halhatatlanság eléréséhez.

Ez a kézikönyv bemutatja az életerő (Chi) keringetésének módszerét a test két központi akupunktúrás vezetékéből álló hurokban. A férfias (Yang) és nőies (Yin) bioenergia-áramok egyensúlyának megteremtése a fizikai, érzelmi, mentális és spirituális egészség elérésének legközvetlenebb útja.

A jelen könyv Mantak Chia taoista mester korábban (angolul) megjelent, széles körben elismert „A gyógyító energia felébresztése a Tao segítségével” (Aurora Press, 1983) című munkájának alaposan átdolgozott és bővített változata.  A könyvben Chia mester áttekintést nyújt a teljes taoista testi/tudati/szellemi rendszerről, mely tartalmazza a taoista belső alkímia, a Chi, az erények, a Gyógyító Fény meditációra való energetikai felkészülés, a Mikrokozmikus Pálya és megnyitásának leírását, valamint a Gyógyító Fény meditáció gyakorlatait (kapcsolódás a földi és a kozmikus energiára, a szív megnyitása, a Gyógyító Fény és a Gyógyító Szerelem kapcsolata, kapcsolat az Egyetemes Erővel, a Makrokozmikus Pálya és az öt pulzus), továbbá útmutatót a mindennapi gyakorláshoz és a gerincoszlop gyakorlatait.

Kiürítés
Cikkszám: 9789639219437 Kategóriák: , , Címkék: , , ,

Leírás

A Tao Gyógyító Fényének felébresztése az eddig megjelent könyvek folytatása, amely a Chi Mikrokozmikus Pályán történő keringetésének alapvető módszerét fejleszti tovább. Mélyebb bepillantást enged a taoista spirituális elvekbe és a haladó meditációs technikákba, hogy magasabb frekvenciájú energiákat tudjunk a Pályán megmozdítani. A „három kincs” kínai modelljét követve, ezeket a magasabb szinteket Földerőnek, a Felsőbb Énnek vagy Kozmikus Erőnek és Egyetemes Erőnek nevezi. Ez nem vallási és nem is filozófiai tanítás, hanem spirituális tudás, amely gyakorlati szinten az egészségre, a szexuális erőre, az érzelmi és mentális egyensúlyra áldásos hatással van és amely — mint a hosszú bot végén lógó répa — végül a fizikai halhatatlanságot ígéri.

A „belső légzés” fejlesztése tudomány. Nagyon sok kiváló jógamester és harcművész tanít hatékony módszereket a Chi (vagy ahogy Indiában hívják, a prana) fejlesztéséhez. Ezeknek nagy része a „külső légzésen” alapul. Speciális testhelyzetekkel, finom körkörös mozdulatokkal dolgoznak, mint a Tai Chi Chuan, illetve fizikai légzést használnak, hogy a Chít serkentsék és szabályozzák. Indiában ezeket a módszereket pranayamának, Kínában Wai Dan Chi Kungnak hívják.

A Gyógyító Tao rendszere is felhasznál számos Chi Kung gyakorlatot, a könyvben megjelenik új fejezetként a gerinc Chi Kung is. Ugyanakkor az elsődleges hangsúly a belső légzésen, a Nei Kungon van, amely a tudatot közvetlenül a testen belülre fókuszálja a tiszta tudatot használva a test finom energiáinak felébresztéséhez. Ez a módszer a kezdőknek bonyolultabbnak tűnhet, de ha sikerült kifejleszteni némi koncentrálóképességet, igazán kevés erőfeszítést kíván, ugyanakkor nagyon mélyreható. Nagyon egyszerűnek és kielégítőnek találtam ezeknek a taoista módszereknek a beépítését a jógába, a Tai Chíba vagy más meditációs technikákba.

Az energiatest a szellem megmutatkozásának kulcsa. A Gyógyító Tao rendszere egy belső térképet és gyakorlati módszerek egész sorával segít abban, hogy minél gyorsabban megtapasztaljuk azt az energetikai rendszert, amely összeköti a fizikai testet az érzelmekkel, a gondolatokkal, az egyéni lélekkel és az egyetemes tudattal. A belső térképet egyszerűen „energiatestnek” hívjuk — ez a kifejezés utal a fizikai test és a tiszta lélek között létező köztes szintek egész spektrumára.

További információk

Szerző

Chia, Mantak

Állapot

Új, Antikvár könyv

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

X