Qigong - Egészség és harci művészetek

Növelje erejét, javítson egészségén, és fejlessze robbanékony belső erejét a qigong, a szervezet belső energiájával dolgozó módszerek segítségével. A híres qigong- és harcművész mester, Dr. Yang Jwing-Ming elmagyarázza, hogyan és miért segítheti a qigong a harcművészeti képzést, és bemutat tíz teljes, bevált qigong-gyakorlatsort a harcművészet és az egészség számára.

Gyógyító Fény

Mantak és Maneewan Chia

A Tao Gyógyító Fényének felébresztése

A Tao Gyógyító Fényének felébresztése az eddig megjelent könyvek folytatása, amely a Chi Mikrokozmikus Pályán történő keringetésének alapvető módszerét fejleszti tovább. Mélyebb bepillantást enged a taoista spirituális elvekbe és a haladó meditációs technikákba, hogy magasabb frekvenciájú energiákat tudjunk a Pályán megmozdítani. A „három kincs” kínai modelljét követve, ezeket a magasabb szinteket Földerőnek, a Felsőbb Énnek vagy Kozmikus Erőnek és Egyetemes Erőnek nevezi. Ez nem vallási és nem is filozófiai tanítás, hanem spirituális tudás, amely gyakorlati szinten az egészségre, a szexuális erőre, az érzelmi és mentális egyensúlyra áldásos hatással van és amely — mint a hosszú bot végén lógó répa — végül a fizikai halhatatlanságot ígéri.

 

 

I Ching - A Változások Könyve és a változatlan igazság

I Ching – A Változások Könyve és a változatlan igazság

A I Ching egy ősi könyv, amely megismertet bennünket a természet, az emberi társadalom és az egyének életének változásaival, és a változatlan, örök igazsággal.

A jószerencse és a balszerencse is egyfajta rezgés, amire az elménk fogékony.

Napjainkban sokszor nem tudjuk előre, hogy egy adott szituációban mi a helyes vagy helytelen, hogy melyik lépés vezet szerencsés vagy balszerencsés kimenetelhez. Néha helytelen, téves lépésünkkel zúdítjuk fejünkre a bajt. Máskor pedig, ha tétlenül szemlélődünk, a helyett, hogy lépnénk, megint csak bajba kerülünk. Tehát tudnunk kell(ene), hogy mikor lépjünk, és mikor maradjunk nyugton.

Chade Meng Tan

Belső Kereső Önmagadhoz

A Google ma (részvényei értéke alapján) a világ legnagyobb vállalatai közé tartozik. Mindezt alig 18 év alatt érte el.
„A Google küldetése a világ összes információjának rendezése, univerzálisan elérhetővé és hasznosíthatóvá tétele”
E rendkívüli léptékű és tartós fejlődésben döntő szerepet játszik az, hogy a Google szinte alapítása óta támogatja a dolgozók jó közérzetét, munkabeli eredményességét és hatékonyságát növelő módszerek kutatását és tanítását. Így jutottak el a meditáció és hasonló mentális képzések kutatásához.

 

 

Barbara Temelie, Beatrice Trebuth

Teljes értékű táplálkozás anyáknak és gyermekeiknek

A vitaminok felfedezése óta a Nyugat táplálkozás-tudományi elméletek és tápanyagtartalom-kalkulációk segítségével egy új táplálkozástant fejlesztett ki. Ennek kizárólagos helyességéről meg is tudták győzni az embereket, méghozzá a pusztán nyereségre törekvő élelmiszeripar segítségével. A bámulatra méltó eredmény pedig: Németországban az elmúlt öt évben táplálkozási tanácsadásra bejelentkező emberek több mint 90 százalékának gyenge az emésztése, és emiatt nincs energiájuk, és sokszor más panaszoktól is szenvednek.

A blogunkból…

Elkerülés – ha nem vagy ott, nem eshet bajod

Elkerülés – ha nem vagy ott, nem eshet bajod

Ha nem vagy ott, ahol a rossz dolgok történnek, akkor még az érzéseidben sem esik kár. Az önvédelem terén a távol maradás a leghatékonyabb túlélési stratégia. Mielőtt az erőszakos helyzetek elkerülését tanulmányoznád, meg kell értened az erőszak dinamikáját. Azok a...

bővebben

Mottónk

A kiadó mnkatársai egyik lefontosabb írónkkal, Mantak Chia-val

Hogy fér össze a harcművészet és az önismeret? Elég, ha egy kicsit körülnézünk.
Mindennap harcolunk: a beosztott a főnökével és a többi beosztottal, a diák a tanárral, a gyerek a szülővel, a férj a feleséggel, az autósok, a gyalogosok, mindannyian hétköznapi szerepeink során. Harcolunk, mert hiányzik belőlünk a béke.
Könnyű a hegy tetején eggyé válni a világmindenséggel, de hogyan tegyük ezt itt és most, a mindennapok őrjítő kavargásában? Szervezetünkben és a tudatunkban valódi háborúk dúlnak éjjel-nappal. Nap mint nap táplálkozunk, idegen sejtek milliárdjait kebelezzük be, ők pedig megpróbálnak ellenállni. Szervezetünk mindennap megküzd számtalan kórokozóval, ráksejtek százaival, a testünkbe jutó szennyeződésekkel és mérgekkel.

Tudatunkban egymásnak homlokegyenest ellentmondó gondolatok, szándékok, nézetek, vélemények kavarognak. Ebben a szüntelen, ádáz küzdelemben itt állunk, fegyvertelenül. Az eredmény: kiszolgáltatottak vagyunk a szellemi manipulációkkal és fizikai hatásokkal szemben. A harcművészet tehát messze túlnyúlik a ringen, átszövi mindennapi életünket akkor is, ha nem tudunk róla. Mindennapos küzdelmeink rengeteg energiát emésztenek, azt a drága energiát, ami egészségünkhöz, jól-létünkhöz elengedhetetlen. Nem véletlen, hogy a harci művészetek egészségünk és belső energiáink egyensúlyának helyreállításával kezdődnek.
X