06-30-350-7040 (munkaidőben) info@lunarimpex.hu

Nagy meleg idejére: szithali – hűtő légzés

Szanszkrit nyelven a szithali azt jelenti, „hűtő légzés”. Jótékony hatásai: Ezt a pránajáma-gyakorlatot a testünk fizikai lehűtésére alkalmazhatjuk, amikor nagy hő(ség)nek van kitéve. Alkalmas még az étel, ital és alvás iránti szükséglet csökkentésére is, ha...

bővebben

Mi a Belső Fény fejlesztésének Taója?

Tíz éve egyike voltam annak a maroknyi kíváncsi nyugatinak, akik a New York-i Chinatown egy kis irodájában együtt hallgattuk egy kölyökképű, 38 éves thaiföldi bevándorló, Mantak Chia előadását. Az önátalakítás ősi, taoista módszerét tanította, amely mesterről...

bővebben

A páncélinges chikungról

A páncélinges chikung és az Egyetemes Taó A kungfu és a taichi jóval ismertebb harcművészetén túl a Gyógyító Taó rendszere a kicsattanó egészséget szolgáló gyakorlatokat, a tudatos állapot kifejlesztését, valamint az alapvető energia (a chi) kezelését tartalmazza. E...

bővebben

Taoista szerelmi gyakorlatok – beszélgetés egy tanítvánnyal

A taoista szerelmi gyakorlatok és szexuális hagyomány filozófiai háttere szervesen illeszkedik a taoizmus létszemléletébe. A taoizmus Lao-ce Tao Te King-jét tekinti egyik alapkönyvének. Lao-ce ebben a könyvben összegzi a Tao (Út) fogalmát, mely a létezés örökkévaló...

bővebben

A meditáció stresszcsökkentő hatásai

A hvg.hu nemrég hírt adott egy iskoláról, ahol kiabálás és fenyítés helyett meditálni küldik a gyerekeket. „Amióta bevezették a programot, azóta senkit sem kellett eltanácsolni az iskolából, és komolyabb megrovásra sem került sor az intézményben, a gyerekek jóval...

bővebben

A Kung Fu mester tippjei: Az akaraterő nem az, amit gondolsz

Évek óta úgy éreztem magam, mint egy csaló. Gyakran olyannak látszom, mint aki fürdik az akaraterőben. Elvégre az elmúlt 25 évet a kungfu több stílusának elsajátításával töltöttem, beleértve a különböző fegyverek használatát.  (Ha nem tudod, hogy a taichi is...

bővebben

Teljes értékű táplálkozás – Az ételek termikus hatása

Az ételek termikus hatását az alapján állapítjuk meg, hogy hogyan hatnak energetikailag a szervezetre. Szélsőséges hatások – hűtő és forrósító – az adott élelmiszer elfogyasztása után konkrétan hideg vagy meleg érzetként azonosíthatóak a legtöbb ember számára.

bővebben
X